Skip to main content

Αρβανίτης για ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε λίγο χειρότεροι από το Survivor»

Alexandros Michailidis / SOOC

Αιχμηρό σχόλιο του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη για όσα λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Open, αν είναι κι εκείνος «εδώ», ο κ. Αρβανίτης απάντησε με χιούμορ: «Εγώ είμαι Βρυξέλλες».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «όποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός του δημιουργεί μια κατάσταση ιδιοκτησίας και είναι πολύ φρέσκιοι αυτοί που ήρθαν», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται μόνο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν ανάγκη το όραμα της Αριστεράς που είναι χρήσιμη στους πολίτες. Με φθαρμένα υλικά καινούρια δεν φτιάχνεις, έτσι κι αλλιώς. Υπάρχει θέμα κρίσης ταυτότητας. Δεν μπορεί όταν δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα να μιλάμε για πραξικοπιματίες και κοουκουλοφόρους».

Αρβανίτης: «Ήταν ανεπαρκής ο Κασσελάκης»

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη σημείωσε ότι ο ρόλος του πρώην προέδρου στο κόμμα ήταν «ανεπαρκής». «Ήταν ανεπαρκής και στην ευκαιρία που είχε, ουσιαστικά δημιούργησε μόνος του τη μομφή» πρόσθεσε.

Κληθείς να απαντήσει αν νομίζει πως υπάρχει το πρόσωπο που μπορεί να κρατήσει ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Αρβανίτης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη τη σοβαρότητα, τη θεσμικότητα. Αυτός που θα τα εγγυηθεί, θα μπορέσουμε να παράξουμε πολιτική. Πιστέυω στα μέλη του κόμματος, υπάρχει σοβαρότητα».

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις των πρώην στελεχών προς τη Νέα Αριστερά θεώρησε ότι ήταν «έγκλημα». «Κι αν το έγκλημα είναι βαριά κουβέντα, ας πούμε πως ήταν λάθος» ανάφερε.

Αρβανίτης: «Είμαι λίγο χειρότεροι από το Survivor»

«Να κατέβουν οι τόνοι, να μιλήσουμε πολιτικά, να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι στα κανάλια, που πλακώνονται ο ένας με τον άλλο. Είμαστε λίγο χειρότεροι από το Survivor… Τα βλέπετε και δεν μου αρέσει» είπε ο κ. Αρβανίτης για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανεκκίνηση, ενδεχομένως και μια επιτροπή σωτηρίας».

«Ο Τσίπρας δεν έπρεπε να φύγει, όταν το έκανε… Τον σκάσαμε όμως…» είπε σε άλλο σημείο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.