Skip to main content

Ζ. Μακρή στη «Ν»: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ειδική αγωγή- Οκταπλάσιος ο φετινός αριθμός προσλήψεων

Τι απάντησε στις αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία

Στην πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών για τη λειτουργία του θεσμού παράλληλης στήριξης αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Rush Hour με τη  Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «ο συγκεκριμένος αριθμός αναπληρωτών είναι ένας αριθμός ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνεται και ο λόγος είναι γιατί δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ειδική αγωγή».

Παράλληλε επεσήμανε πως ο φετινός αριθμός προσλήψεων για την ειδική αγωγή είναι οκταπλάσιος.

«Το θέμα θα λυθεί προς όφελος των μαθητών»

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις σχετικά με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου στα σχολεία ανέφερε πως «οι αντιδράσεις είναι πολύ λιγότερες. Υπάρχει μεγάλη συνεργασία και αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και είναι εκείνοι, οι οποίοι ζήτησαν ένα πλαίσιο συνεπειών για εκείνους που κάνουν τη χρήση του τηλεφώνου». «Είναι ένα θέμα το οποίο θα λυθεί και θα είναι προς όφελος των μαθητών μας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, μίλησε για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία και ερωτηθείσα για τις διαμαρτυρίες που έχουν σημειωθεί η κ. Μακρή σχολίασε ότι «είναι μία άσκηση που κάνει κάθε χρόνο ο Ανώτατος Γραμματέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής αγωγής με βάση το μαθητικό δυναμικό. Αυτή η άσκηση γίνεται όχι για να έχουν τα τμήματα τον ανώτατο αριθμό, να μην τον ξεπερνούν». «Γίνεται με εισήγηση των διευθυντών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και περιφερειακών διευθυντών με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «μειώθηκαν τα τμήματα αυτά και παρουσιάστηκαν κάποιες περιπτώσεις που έχρηζαν διαφορετικής αντιμετώπισης».

Για τη διαγραφή Σαλμά

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε και στο ζήτημα διαγραφής του Μ. Σαλμά από τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «αντάρτικο για να απειλήσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν υπήρξε, Να μη δαιμονοποιούμε τη διάθεση ορισμένων συναδέλφων που θέλουν να ενημερωθούν. Υπάρχουν συνάδελφοι βουλευτές που καταθέτουν αιτήματα σε υπουργούς και υφυπουργούς και περιμένουν να απαντηθούν».