Skip to main content

Κεραμέως: Από 1/1/2025 οι αυξήσεις των συντάξεων – Οι εκτιμήσεις για το τελικό ποσοστό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προαναγγελία της κυρίας Κεραμέως για αύξηση στις συντάξεις

Η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο ραδιοφωνική της συνέντευξης, προανήγγειλε αύξηση στις συντάξεις.

Η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στον ρ/σ «RealFM», επισήμανε ότι «οι αυξήσεις στις συντάξεις θα γίνουν από 1/1. Οι συντάξεις, όπως γνωρίζετε, καταβάλλονται πιο νωρίς, περί τις 20 Δεκεμβρίου και η εκτίμηση είναι ότι αυτή η αύξηση θα κυμανθεί από 2,2% έως 2,5% σε περισσότερες από 2 εκατ. συντάξεις».

«Ο λόγος που μιλώ για εκτίμηση είναι διότι προκύπτει πλέον η αύξηση στις συντάξεις από πραγματικά οικονομικά στοιχεία και αυτά είναι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη της οικονομίας. Άρα περιμένουμε να δούμε τα τελευταία στοιχεία του Νοεμβρίου και βάσει των στοιχείων αυτών θα διαμορφωθεί το τελικό ποσοστό της αύξησης.

Δεύτερον, πράγματι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και περαιτέρω ενίσχυση των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά. Μιλάμε για περίπου 670.000 συνταξιούχους που έχουν εισόδημα μέχρι 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ ανάλογα με το άθροισμα των κύριων συντάξεων, όσο χαμηλότερο το άθροισμα τόσο μεγαλύτερο το ποσό», συμπλήρωσε η Υπουργός Εργασίας.

«Δηλαδή για όποιον έχει άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα πάρει 200 ευρώ. Πάνω από 700 και έως 1.100 θα πάρει 150 ευρώ και κάπως έτσι συνεχίζεται η κλίμακα. Αυτά έχουν εξαγγελθεί», ανάφερε η Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας πως δεν είναι σε θέση να πει κάτι πέραν αυτών.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «κατά μέσο όρο ο χρόνος αναμονής στις κύριες συντάξεις είναι 60 ημέρες», ενώ αναφερόμενη στις επικουρικές συντάξεις είπε πως καθυστερούν περισσότερο «αλλά μετά τον Αύγουστο έχει σημειωθεί επίσπευση».