Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Να κάνουμε τα πάντα να μην κερδίσει ο Στ. Κασσελάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σήμερα ή αύριο οι υποψηφιότητες Κασσελάκη και Φάμελλου

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε και επισήμως η Όλγα Γεροβασίλη.

«Επέλεξα σε αυτή τη φάση να μην μπω στον διαγκωνισμό προσώπων, εκτιμώντας ότι τα διακυβεύματα είναι πολύ υψηλά. Βιώσαμε μία φοβερή επίθεση από ένα υπερ- εγώ στο εμείς. Μία επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες με ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών», ανέφερε σε συνέντευξή της στον ANT1.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον κ. Κασσελάκη. Ήμουν η πρώτη που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου στο συνέδριο», πρόσθεσε.

Θύμισε ότι στον νομό, στον οποίο πολιτεύεται, αυτόν της Άρτας, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το υψηλότερο σε όλη την Ελλάδα και σχολίασε με νόημα: «Κάποιοι έκαναν ότι δεν το βλέπουν ούτε αυτό. Κάποιοι προσπάθησαν να με βάλουν στο κάδρου του διχασμού». Έκανε λόγο για «οργανωμένο στρατό δολοφονίας χαρακτήρων». 

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Εγώ θα συστρατευτώ σε αυτό», σημείωσε.

Να σημειώσουμε ότι την Άρτα επέλεξε να επισκεφτεί το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Την απόφαση σχολίασε καυστικά σε ανάρτησή της η κ. Γεροβασίλη.

Οι υποψηφιότητες

Θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα των 87 θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως έως και αύριο, Τρίτη.

«Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά η δική μου αντίληψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι ένας. Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κ. Φάμελλο, και εγώ περιμένω τον ίδιο να απαντήσει. Εχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση. Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, και πρέπει να δούμε τα μείζονα», είπε η κ. Γεροβασίλη, ερωτηθείσα σχετικά.

Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη. Ίσως να επιλέξει την αυριανή ημέρα (24 Σεπτεμβρίου), η οποία συμπίπτει με τον έναν χρόνο από τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του 2023. Την υποψηφιότητά του έχει ήδη ανακοινώσει ο Παύλος Πολάκης, ενώ όπως φαίνεται δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Νικόλας Φαραντούρης.

Να θυμίσουμε ότι με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 24 Οκτωβρίου. Το έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 3 Νοεμβρίου και στις 24 του ίδιου μήνα θα λάβουν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

H διαγραφή Σαλμά, ο νέος spin doctor του Μαξίμου και ένας φίλος από τα παλιά