Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, το «Σπίτι μου 2» , τις «Νταντάδες της γειτονιάς», τη φρεγάτα «Νέαρχος» αλλά και στον νέο Δικαστικό Χάρτη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός

Στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε παρεμβάσεις όπως το Ψηφιακό Φροντιστήριο, η απαγόρευση χρήσης κινητών στο σχολείο, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» , η στήριξη της νέας οικογένειας, η αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, ο νέος δικαστικός χάρτης, η απόφαση για απόκτηση τέταρτης φρεγάτας, ο αθλητισμός και η αντιμετώπιση της βίας, κλπ.

«Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2030 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής προσπάθειας για μια Ισχυρή Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη δημιουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2», έκανε αναφορά στις «Νταντάδες της γειτονιάς» αλλά και ιδιαίτερη αναφορά στα κίνητρα των Ελλήνων που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, στάθηκε στον «πολιτισμό της καθημερινότητας», αναφερόμενος στα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και στην αντικαπνιστική νομοθεσία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δικαστική μεταρρύθμιση και στον αθλητισμό, ενώ έκλεισε με δύο πολιτιστικά θέματα, τον νέο φωτισμό στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στον επαναπατρισμό ελληνικών αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Το πρόγραμμά του ξεκινάει σήμερα με την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον, συναντήσεις με εβραϊκές οργανώσεις και Άραβες ηγέτες.