Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση της Ε. Ακρίτα – Η πισίνα και ο «γιος της πλύστρας» που προκάλεσαν σάλο

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή»

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα, μετά από τον σάλο που προκάλεσε ανάρτησή της.  Η  βουλευτής Επικρατείας, ανέφερε ότι η έδρα της είναι στην διάθεση του κόμματος. Ωστόσο η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.

Η ανάρτηση της παραίτησης

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.
Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.
Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Τι έχει συμβεί

Το βράδυ της Πέμπτης, επιχειρώντας να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ,  δημοσίευσε μία φωτογραφία της τηλεόρασης του σπιτιού της, την ώρα που παρουσιαζόταν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πέμπτο στην πρόθεση ψήφου με  9%.

«Τώρα στο Open, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε, ο κόσμος μάς αποθεώνει, συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χτες», έγραψε  ως λεζάντα στη φωτογραφία. «Προσφυγή στις κάλπες χτες. Να τελειώνουμε με αυτό το χάος και να προχωρήσουμε μπροστά».

Μόνο που στο φόντο της φωτογραφίας φαινόταν μία πισίνα, κάτι στο οποίο εστίασαν -με πλήθος σχολίων- όσοι διάβασαν την ανάρτηση.

 «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε», απάντησε η κ. Ακρίτα. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Εκτός από την πισίνα ενόχληση προκάλεσε η αναφορά στον «γιο της πλύστρας», που εσφαλμένα αποδίδεται στον Λένιν, και που θεωρείται προσβλητική για την εργατική τάξη.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Καλπάκη, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων «τι ντροπή».

Ακολούθησε «διορθωτική» απάντηση, αλλά το κακό είχε γίνει.

Συμβαίνει τώρα – Μας το λέτε εσείς: Πώς να μοιραστείτε πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο με το Naftemporiki.gr