Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Στο δρόμο προς τις κάλπες χωρίς «κόφτες» για τις υποψηφιότητες

INTIME NEWS

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή

Με τα κριτήρια που ίσχυαν και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το κείμενο που εγκρίθηκε ως εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή.

Το κείμενο εισήγησης εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19/9).

Κατά συνέπεια, για την υποβολή υποψηφιότητας χρειάζονται 30 υπογραφές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο (21/9).

Νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε ως «απολύτως κατασκευασμένες και ψευδείς» τις αναφορές που την ήθελαν να επιμένει στο θέμα του πόθεν έσχες, ως «κόφτη» για τις υποψηφιότητες. Η κ. Γεροβασίλη βγήκε εκ τούτου από τον χώρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Το έκτακτο συνέδριο

Οι ημερομηνίες για το χρονοδιάγραμμα μένουν ως έχουν, σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου (σ.σ. ο πρώτος γύρος) και 1 Δεκεμβρίου (σ.σ. ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί).

Η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Κάθε μέλος της ΚΕ μπορεί να υπογράψει και για περισσότερους από έναν υποψήφιο πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν και άλλες προτάσεις στην συζήτηση, αλλά δεν ετέθησαν σε ψηφοφορία.

Επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε ο Παύλος Πολάκης

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης δημοσιοποίησε την πρόταση που κατέθεσε σχετικά με την επίσπευση τόσο της εκλογικής διαδικασίας όσο και του συνεδρίου, προκειμένου όπως είπε να μην επεκταθεί η συνεχής «δημοσκοπική μας πτώση» ως συνέπεια «πρωτοφανών εντάσεων και δημόσιων αντεγκλήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης πρότεινε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί με τους συνέδρους που είχαν εκλεγεί τον Φεβρουάριο, ενώ ζήτησε οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου να πραγματοποιηθούν τις πρώτες δύο Κυριακές του Νοεμβρίου (3 και 10).