Skip to main content

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά υπέρ ΠΑΣΟΚ η μάχη της 2ης θέσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χάνει έδαφος, ευρισκόμενος σταθερά στην 3η θέση

Σταθερά υπέρ του ΠΑΣΟΚ κλίνει η μάχη για τη δεύτερη θέση σύμφωνα με στοιχεία δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χάνει έδαφος, ευρισκόμενος σταθερά στην 3η θέση. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κατοχυρώνει» τη 2η θέση, με ποσοστό 13%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 10%.

Φαίνεται μάλιστα ότι στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει και η εσωκομματική διαμάχη του Στέφανου Κασσελάκη.

Η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει εκ νέου τον βασικό προβληματισμό των πολιτών, για την ακρίβεια, ενώ μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Το 45% τις αξιολογεί ως θετικές, ενώ το 43% αρνητικά.

Η ακρίβεια, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης, παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα προβλημα για τους πολίτες, όπως αναδεικνύεται και από την έρευνα της Pulse.

Στη 2η θέση είναι το χαμηλό εισόδημα και στην 3η θέση η κατάσταση της οικονομίας.

Σημαντικές για τους Έλληνες οι εκλογές στις ΗΠΑ

Σημαντικές θεωρούν οι Έλληνες πολίτες τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Το 54% ενδιαφέρεται άμεσα για το αποτέλεσμα, το 19% έχει μέτριο ενδιαφέρον και το 20% ασχολείται ελάχιστα.

Πρόθεση ψήφου: Στο 24% η ΝΔ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα της Pulse έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση με 24%, ενώ στην αναγωγή επί των αναποφάσιστων, το ποσοστό της ανεβαίνει στο 30%. Στη δεύτερη θέση παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ.