Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Lockers πιλοτικά σε σχολεία για τα κινητά των μαθητών

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Έχω συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας να προμηθεύσουμε πιλοτικά σχολεία με αποθηκευτικούς χώρους (lockers), προκειμένου να κλειδώνουν τα παιδιά τα κινητά τους τηλέφωνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας εκ νέου ότι «το εννοούμε όταν λέμε “το κινητό στην τσάντα”».

Κατά την τακτική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων για να προλαμβάνονται φαινόμενα bullying στα σχολεία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη δέσμευση της κυβέρνησης για απαγόρευση χρήσης κινητών.

«Το ζήτημα δεν είναι η τιμωρία, είναι να αντιληφθούμε όλοι, δάσκαλοι και γονείς, ότι αυτό βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «στοίχημα όλων μας». Αναφέρθηκε επίσης στην πλατφόρμα για το bullying, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία έχει διαχειριστεί πολλά περιστατικά τους τελευταίες μήνες.

«Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, επισημαίνοντας ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται μόνο σε έργα υποδομών, αλλά και σε δράσεις που μειώνουν τις ανισότητες.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί να διπλασιάσει τους δικαιούχους. Για τα επιδοτούμενα απογευματινά χειρουργεία, είπε ότι «αισιοδοξούμε ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε επιβεβαίωση για πόρους Ταμείου Ανάκαμψης». Στάθηκε επίσης στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, με το Ψηφιακό Φροντιστήριο.

Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο «Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού» που αναλαμβάνει στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την πατρίδα και τη ναυτιλία.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε εξάλλου τη στήριξή του στην έκθεση Ντράγκι, την οποία χαρακτήρισε φιλόδοξη. «Υπάρχει ένας καμβάς που τα συμφέροντα της Ελλάδας τέμνονται με σημαντικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη» σημείωσε.

ΠτΔ: Οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να χαράσσονται με άξονα την κοινωνική δικαιοσύνη

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να χαράσσονται με άξονα την κοινωνική δικαιοσύνη και τόνισε είναι σημαντική η ισότιμη πρόσβαση. «Όσα μέτρα λαμβάνονται είναι στη σωστή κατεύθυνση» συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι ευκαιρίες στην τεχνολογία, ενώ σημείωσε ότι η Ε.Ε. είναι σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. «Χαίρομαι για την ενδυνάμωση της χώρας με το χαρτοφυλάκιο που ανατέθηκε στον κ. Τζιτζικώστα» σημείωσε.