Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: «Κόφτες» για επίδοξους αρχηγούς με το βλέμμα στον Κασσελάκη

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

«Κόφτες» για επίδοξους προέδρους, έχουν μπει στο τραπέζι της  Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμένο στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πάντως δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, κάτι που αναμένεται να πράξει προς το τέλος της εβδομάδας.

«Φωτογραφικός» φαίνεται να είναι ο όρος για την προϋπόθεση, ο υποψήφιος αρχηγός να έχει καταθέσει δήλωση Πόθεν Έσχες στο κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες, η οποία ωστόσο δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Το μόνο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, είναι το excel με κάποια στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση, που είχε παρουσιάσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη, και το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής από τη Νέα Δημοκρατία.

Συζητείται επίσης η συγκέντρωση υπογραφών από 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή μέλη του κόμματος -τώρα 30- το λευκό ποινικό μητρώο και η διερεύνηση τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο.

Προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, προκρίνουν με 31% τον έκπτωτο πρόεδρο, για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, το 31% προκρίνει τον Στέφανο Κασσελάκη, το 15% τον Αλέξη Τσίπρα, το 9% τον Σωκράτη Φάμελλο, το 7% τον Νίκο Παππά, το 6% τον Παύλο Πολάκη, το 4% την Όλγα Γεροβασίλη και έπονται οι Νικόλας Φαραντούρης, Κώστας Αρβανίτης, Ρένα Δούρου και Διονύσης Τεμπονέρας με 1%.

«Παράθυρο» Γεροβασίλη για Τσίπρα

Εντωμεταξύ, το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα με ενεργό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό η Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας: «Δεν μπορώ να αποκλείσω την επιστροφή για έναν πολιτικό με τόσο μεγάλο ρόλο, που όμως μόλις πριν ένα χρόνο αποχώρησε και προφανώς δεν μπορεί να συμβεί αύριο το πρωί».

Η ίδια είπε επίσης πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος από τους «87» όπως και «η δική μου απόφαση».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία , ο Νικόλας Φαραντούρης έχει δηλώσει πως το σκέφτεται σοβαρά, ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενώ ο επικεφαλής της Κ.Ο. Νίκος Παππάς έχει διαμηνύσει πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα» για υποψηφιότητά του.

Το «παρών» για την ηγεσία έχει δώσει ο Παύλος Πολάκης.