Skip to main content

ALCO: Αύξηση και όχι μείωση των τιμών βλέπει το 85%

«Μπροστά» ο Ν. Ανδρουλάκης για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - Τον Κασσελάκη θέλει αρχηγό το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Αύξηση και όχι μείωση των τιμών βλέπει το 85% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της AlCO, με την ακρίβεια να παραμένει σταθερά το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις απαντήσεις στην δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Alpha, το 48% λένε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, δεν θα βοηθήσουν καθόλου τους ίδιους και τις οικογένειές τους, και μόνο το 35% θεωρεί ότι οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τους βοηθήσουν.

Σχετικά με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο, το γκάλοπ κατέγραψε προβάδισμα 5,6 μονάδων του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Χάρη Δούκα. Μάλιστα, η εταιρεία δείχνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επικρατεί απέναντι όλων στο σενάριο του β’ γύρου.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι η ALCO ζήτησε από τους πολίτες που δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος  να πουν αυθόρμητα  με ποιον θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί με 31%, ακολουθούν με 15% οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος καταγράφηκε στο 9%.

Η πρόθεση ψήφου

Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ έχει προβάδισμα με 23,7% μονάδων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό – 9,1%. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών.

Επίσης άνοδο παρουσιάζει με 9,9% η Ελληνική Λύση που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.