Skip to main content

Ν. Παππάς στη ΔΕΘ: Επίθεση σε Μητσοτάκη, άνοιγμα με αστερίσκους στο ΠΑΣΟΚ – Τι είπε για Τσίπρα, Κασσελάκη

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Όλη η συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ενώ μαίνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά και την επισήμανση ότι «δεν θα παρακαλέσουμε και δεν θα περιμένουμε κανέναν» ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παππάς δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για τις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεραμύνθηκε του καταστατικού του κόμματος, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέπει καμία ανέλεγκτη εξουσία, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για τη συμμετοχή του Στ. Κασσελάκη στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Υπογράμμισε την ανάγκη για συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι αυτή είναι η επίσημη θέση της Κεντρικής Επιτροπής και «πέταξε» το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι θα πρέπει και εκείνο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση. Σημείωσε ακόμη ότι η όποια συνεργασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την κοινωνία, τα επιμελητήρια και τη Βουλή με κοινές πρωτοβουλίες. Έφερε ως παράδειγμα πεδίων με δυνατότητες κοινών πρωτοβουλιών την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και τη μείωση των προμηθειών των τραπεζών.

Δείτε πώς εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου λεπτό προς λεπτό.