Skip to main content

Πολάκης για Κασσελάκη: Είδε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημιουργία άλλου σχηματισμού – Επιζητά δημοσιότητα, θέλει να κάνει φασαρία

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μίλησε επίσης για τη διαφωνία του για τα F-35 για τα οποία είπε το «ναι» ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και για το «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Έκανα λάθος, που στήριξα Κασσελάκη». Την επισήμανση αυτή που είχε κάνει και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, επανέλαβε σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί στο OPEN ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Σχολιάζοντας την αποδοχή της πρόσκλησης για τη συνέντευξη, είπε: «Οι στιγμές και ο καιρός το απαιτεί. Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή η ιστορία και η φύση απεχθάνεται το κενό,  πρέπει να καλυφθεί».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι το ζήτημα με το status του κ. Κασσελάκη  άνοιξε μετά την ανάρτηση Κοντιάδη, όπου ο συνταγματολόγος έκρινε πως η υπερψήφιση της πρότασης μομφής δεν σημαίνει ότι παύει ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι πρόεδρος.

«Τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν οι συνταγματολόγοι. Τα εξηγούν τα ίδια τα κόμματα. Το κόμμα είναι μία ελεύθερη συνένωση ανθρώπων, που εργάζονται για έναν κοινό σκοπό. Όταν έγινε η Κεντρική Επιτροπή, ζητήσαμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση, προκηρύσσοντας εκλογές και ο ίδιος είπε “κάντε μου μομφή, όπως ορίζει το καταστατικό”. Όταν το λέει αυτό σημαίνει πως αποδέχεται ότι η υπερψήφιση της μομφής, σημαίνει ότι δεν είναι πια πρόεδρος. Για αυτό και μάζεψε την επομένη τα πράγματά του», σχολίασε ο βουλευτής των Χανίων.

Σε ερώτηση γιατί υπήρξε αυτή η αντίδραση εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη χθες, σημείωσε: «Προφανώς είδε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημιουργία κάποιου άλλου σχηματισμού. Θεωρώ ότι το έψαξε. Είναι αντιφατικό αυτό που έκανε. Με το ξαναθέσει το ζήτημα ότι είναι αρχηγός, είναι σαν να επιζητά δημοσιότητα, να θέλει να δημιουργήσει φασαρία».

Γιατί δεν πέτυχε ο Κασσελάκης

Ο βουλευτής Χανίων μίλησε για την στήριξη που προσέφερε στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας, ωστόσο, ότι ήταν λάθος του Κασσελάκη να μην διαμορφώσει ένα κομματικό επιτελείο. «Τα κόμματα δεν είναι ενός ανδρός αρχή», τόνισε. Μίλησε επίσης για τη διαφωνία του για τα F-35 για τα οποία είπε το «ναι» ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και για το «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επανέλαβε δε ότι η προβολή του Κασσελάκη υπερκάλυψε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, δε, στην κριτική που του έγινε από την Έλενα Ακρίτα, είπε ότι αν ήταν ομοφοβικός δεν θα στήριζε τον Κασσελάκη για πρόεδρο. Υπενθύμισε ότι έχει ψηφίσει υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Αυτό με το οποίο διαφωνεί, όπως λέει, είναι η τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας.

Γιατί βγαίνει μπροστά

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι ένιωσε την ανάγκη να βγει μπροστά και με τις γνώσεις του και με τον τρόπο του να οδηγήσει τα πράγματα μπροστά. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν θέλει να κερδίσει το κέντρο αλλά τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους.