Skip to main content

Κλιμάκωση από Κασσελάκη και «Κασσελίστας»: Σκληρό ροκ ή τραμπισμός;

SOOC

Επεισοδιακή επανεμφάνιση Κασσελάκη στην εσωκομματική αρένα - Για «Τραμπ των Βαλκανίων» κάνει λόγο η αντίπερα όχθη

Μια πρώτη γεύση των πρακτικών που σκοπεύει να ακολουθήσει μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες του Νοεμβρίου έδωσε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τους υποστηρικτές του να μιλούν για «σκληρή αντεπίθεση στην κομματική γραφειοκρατία» και τους πολιτικούς αντιπάλους του να του καταλογίζουν «τραμπισμό».

Μετά από αρκετά εικοσιτετράωρα πρωτοφανούς σιωπής ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανεμφανίστηκε χθες με τον πλέον επεισοδιακό τρόπο στην εσωκομματική αρένα. Όπως επιβεβαιώθηκε με δήλωση σε ιστοσελίδα ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ο κ. Κασσελάκης απαίτησε να του δοθούν τα κλειδιά του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία δεν έχει δικαίωμα πρόσβαση ως αποτέλεσμα της καθαίρεσής του.

Λίγες ώρες αργότερα φανατικοί οπαδοί του κ. Κασσελάκη – τους οποίους ο ίδιος καταδίκασε εκ των υστέρων ως προβοκάτορες – επιτέθηκαν με αδιανόητες ύβρεις και απειλές σε στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που επιβεβαίωσε με συντριπτική πλειοψηφία (17 – 1) την έκπτωση του πρώην προέδρου από το κόμμα. Επιπλέον, αργά χθες το βράδυ απείλησε με μηνύσεις – μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη – τα στελέχη των πολιτικών οργάνων που του έδειξαν τον δρόμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι αυτές οι πρακτικές έγιναν στην επαύριο πολύωρων συσκέψεων του κ. Κασσελάκη με συνεργάτες του και είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζει να κινηθεί ο κ. Κασσελάκης την επόμενη περίοδο, αν επιβεβαιωθεί ότι προτίθεται να διεκδικήσει μια ακόμη θητεία στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι απομένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές και ότι έχει χάσει τα περισσότερα ερείσματα του στην Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Κασσελάκης θα κλιμακώσει περαιτέρω τις πρακτικές του.

«Τραμπ των Βαλκανίων»

Η αντίπερα όχθη, όμως, καταγγέλλει ότι οι μέθοδοι στις οποίες καταφεύγει ο ίδιος Κασσελάκης αλλά και οι λεγόμενοι «Κασσελίστας» θυμίζουν τις ακρότητες του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και την απόπειρα των οπαδών του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο.

«Απέτυχε το Καπιτώλιο αλά γκρέκα από τον Τραμπ των Βαλκανίων» κατήγγειλε, χαρακτηριστικά, με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα στέλεχος των «87» οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην έκπτωση του κ. Κασσελάκη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εκείνος στον Αλέξη Τσίπρα με καταγγελίες περί «μαύρων ταμείων».

Πολάκης: Ο Σπηλιωτόπουλος πίσω από τον Κασσελάκη

Από την πλευρά του, πάντως, ο Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει την άποψη ότι οι τακτικές στις οποίες επιδίδεται πλέον ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν σχεδιασμού του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ, και νυν σύμβουλου επικοινωνίας Άρη Σπηλιωτόπουλου. «Ο Άρης Σπηλιωτοπούλος είναι πίσω από όσα κάνει από χθες ο Κασσελάκης» φέρεται να τόνισε ο κ. Πολάκης στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπηλιωτόπουλος: Ασόβαρη η διαδικασία έκπτωσης Κασσελάκη

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, πάντως, και ο ίδιος ο κ. Σπηλιωτόπουλος ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα της καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη. «Η Κεντρική Επιτροπή ακολούθησε μια διαδικασία που δεν συνάδει με σοβαρά κόμματα» είπε και πρόσθεσε ότι « δημοκρατική έννομη τάξη προβλέπει ότι η ψηφοφορία είναι φανερή». «Η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να καταθέσει μομφή αλλά δεν μπορεί να αποφασίσει αν ένας πρόεδρος είναι έκπτωτος. Ένας πρόεδρος που έχει εκλεγεί από 70.000 ανθρώπους δεν μπορεί να καθαιρεθεί από 160» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.