Skip to main content

Ένταση και αποδοκιμασίες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

INTIME NEWS

Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που πρόσκεινται στους «87», την ώρα που έφταναν στην Κουμουνδούρου για την συνεδρίαση του οργάνου.

Ειδικότερα, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκε μια ομάδα ατόμων που φέρονται να υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, υβρίζοντας στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης κ.α.

INTIME NEWS
INTIME NEWS

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει μετά από πρωτοβουλία της γραμματέα του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Τα προηγούμενα 24ωρα «φούντωσε» το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής – και κατ’ επέκταση η καθαίρεση Κασσελάκη- από στελέχη και συνεργάτες του πρώην προέδρου.

Η συζήτηση γύρω από το καταστατικό

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, ορίζει όμως ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 16.1 ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Εκλέγει την Πολιτική Γραμματεία, τον/την Γραμματέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος».

Στο Άρθρο 20.5 ορίζει: «Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για «ανακοινώσεις Κασσελάκη» ενώ συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία