«Αν δεν πίστευα ότι χρειάζεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ, ακριβώς γιατί οι ανάγκες της κοινωνίας αυξάνονται συνέχεια, δεν θα κατέβαινα υποψήφιος για πρόεδρος», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, σήμερα Πέμπτη.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτής του κόμματος ανέφερε ότι «κάναμε βήματα, είναι όμως η ώρα για άλματα». Όπως τόνισε, «έχουμε μια κυβέρνηση που παραπαίει και έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση περνά τις δικές της δυσκολίες. Την ίδια ώρα, η ελληνική οικονομία είναι σε αδύναμα πόδια».
«Άρα η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει σ’ εμάς γρήγορα» σημείωσε και στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός σχεδίου και μιας δυνατής ηγετικής ομάδας που θα πείθει ότι θα κάνει πράξη αυτό το σχέδιο, διορθώνοντας παράλληλα λάθη που έχουν γίνει στην επικοινωνία και στα οργανωτικά. Όπως τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανασυνδεθεί με στρώματα με τα οποία πάντα είχε επαφή, όπως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι αγρότες».
Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για τη χώρα, που να κάνει το ΠΑΣΟΚ διακριτό και να το βάζει απέναντι από τη Ν.Δ. και την κυβερνητική της πολιτική». Είπε επιπλέον ότι απαιτείται εμπειρία, αλλά και ανάγκη για ενότητα, καθώς θα χρειαστεί σύνθεση διαφορετικών προσεγγίσεων. «Αυτά τα τρία (σχέδιο, εμπειρία, εγγύηση της σύνθεσης) φέρνω στο τραπέζι» επεσήμανε.
«Η κυβέρνηση συμμετέχει στην κλιμάκωση της ακρίβειας»
Αναφερόμενος σε ζητήματα οικονομίας, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η ακρίβεια πρέπει να διαχωριστεί σε εισαγόμενη ακρίβεια και εγχώρια αισχροκέρδεια. Καταλόγισε, δε, στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της συμμετέχει στην κλιμάκωση της ακρίβειας. «Κρατάει ψηλά τον ΦΠΑ για να μοιράσει pass για να βοηθήσει τους πολίτες» πρόσθεσε. Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος σε επενδύσεις, είπε ότι μια παραγωγική επένδυση φέρνει νέες θέσεις εργασίας, μια νέα τεχνολογία, βοηθάει την Ελλάδα να ανοίξει αγορές.
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, είπε ότι «πρέπει να δούμε πώς οι επισκέπτες θα διαχέονται σε όλη την Ελλάδα», αλλά και «πώς θα μένει περισσότερος πλούτος πίσω», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιοχές με δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, όπως η Θράκη, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος. «Αυτό θέλει άλλη στρατηγική» τόνισε, επισημαίνοντας πως «χάσαμε την ευκαιρία του COVID για μετατόπιση της στρατηγικής».
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, επεσήμανε ότι το Βερολίνο «έχει πάρει την απόφαση να κινηθεί αρκετά αυτόνομα σε μια σειρά από ζητήματα, τα οποία πρέπει να μας προκαλέσουν ανησυχία».