Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 8μ.μ.

ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Με φόντο το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κ.Ε. από την πλευρά Κασσελάκη

Εκτάκτως συνεδριάζει απόψε στις 8μ.μ. η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την συνεδρίαση συγκάλεσε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου. Θέμα της συνεδρίασης η παραμονή ή μη του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του κόμματος.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Ωστόσο, τα μέλη ειδοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης για την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση έρχεται την ώρα που «φουντώνουν» από την πλευρά Κασσελάκη οι αιχμές αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με την καθαίρεση του πρώην προέδρου

Πληροφορίες που ήθελαν αρχικά τον Στέφανο Κασσελάκη να προσέρχεται και να παρεμβαίνει στην συνεδρίαση απόψε, διαψεύστηκε από συνεργάτες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του μετά την απόφαση καθαίρεσής του που ελήφθη στην Κεντρική Επιτροπή. Το περιβάλλον Κασσελάκη σημειώνει ήδη από χθες ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την πολιτική. Παρ’ όλα αυτά, μένει να δούμε αν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωκομματικές εκλογές στις 24 Νοεμβρίου

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου, ενώ ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που χρειαστεί και δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου θα εκλεγεί και νέα Κεντρική Επιτροπή.