Skip to main content

K. Αρβανίτης για τις εξελίξεις στη Γερμανία: Η κυβέρνηση συναινεί ώστε η χώρα μας να μετατραπεί σε Γκουαντάναμο της Ευρώπης

«Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέμει τώρα καθώς οι επαναπροωθήσεις έχουν και γερμανική σφραγίδα προς τις χώρες υποδοχής»

Ο Κώστας Αρβανίτης, αντιπρόεδρος της Left, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σολτς, υποστηρίζοντας ότι «υιοθετεί το αίτημα της ακραίας δεξιάς για αυστηρότερες πολιτικές στο προσφυγικό».

«Στην Γερμανία η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σολτς υιοθετεί το αίτημα της ακραίας δεξιάς για αυστηρότερες πολιτικές στο προσφυγικό. Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέμει τώρα καθώς οι επαναπροωθήσεις έχουν και γερμανική σφραγίδα προς τις χώρες υποδοχής», σημειώνει ο κ. Αρβανίτης και συνεχίζει:

«Είναι αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναινούν ώστε η χώρα μας να μετατραπεί σε Γκουαντάναμο της Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά καταψήφισε το κατάπτυστο Σύμφωνο Μετανάστευσης, απαιτώντας υποχρεωτική αναλογική μετεγκατάσταση σε όλη την ΕΕ με όλα τα δικαιώματα για τους πρόσφυγες.

Τότε, η ΝΔ, λόγω εκλογών, έκανε λαϊκίστικη μικροπολιτική και συμφώνησε και ψήφισε την εθελοντική μετεγκατάσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και η κ. Βόζεμπεργκ οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό για την αποτυχημένη στρατηγική τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αρβανίτης.

Διαβάστε ακόμη

Συνθήκη Σένγκεν: Τι προβλέπει η συμφωνία που επιχειρεί να καταργήσει de facto και μονομερώς η Γερμανία