Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Το θρίλερ της επόμενης ημέρας

SOOC

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του προς το παρόν ο Στέφανος Κασσελάκης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να κρατά κλειστά προς το παρόν τα χαρτιά του μετά την μομφή, που οδήγησε στην καθαίρεσή του.

Νωρίτερα σήμερα, ωστόσο, κύκλοι του στενού περιβάλλοντος του Στ. Κασσελάκη διέψευσαν στη «Ν» τα περί «φυγής» από την πολιτική σκηνή. Πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας εμφάνιζαν τον Στέφανο Κασσελάκη έτοιμο να οδηγηθεί στην απόφαση όχι μόνο να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στην επικείμενη εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου αλλά και να σκέπτεται την αποχώρησή του από την πολιτική, όντας βαθιά απογοητευμένος από τις εσωκομματικές «μαχαιριές» και από συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων, όπως αυτές του Παύλου Πολάκη.

Το εσωκομματικό κλίμα είναι σαφώς πολωμένο, ενώ η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για το έκτακτο συνέδριο.

Οι καταστατικές διαδικασίες θα καθορίσουν το χρόνο των εσωκομματικών εκλογών, ο οποίος πιθανότατα θα είναι είτε αρχές είτε μέσα Νοέμβρη.

H ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών αναμένεται επίσης να αποτελέσει αντικείμενο διελκυστίνδας. Και αυτό επειδή η αντιπολίτευση Κασσελάκη θεωρεί ευλόγως ότι όσο μεγαλύτερη είναι η χρονική απόσταση της κάλπης από την πρόταση μομφής, τόσο περισσότερο θα αποδυναμώνει πιθανή υποψηφιότητα του έκπτωτου αρχηγού δεδομένου ότι θα τον έχει απομακρύνει δραστικά από τον κομματικό μηχανισμό και θα περιορίζει τις πιθανές αντιδράσεις συμπάθειας προς το πρόσωπο του που ίσως προκάλεσε η πολιτικά πρωτοφανής αποπομπή του.

Υποψήφιοι

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης. Επίσης, ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, ενώ οι Ν. Παππάς και Σ. Φάμελλος δεν έχουν μέχρι στιγμής ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, σχετικά ερωτηθέντες. «Παρών» στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου δήλωσε και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Action24 αναφέρουν ότι και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν παρεμβαίνει ο Τσίπρας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας «επιβεβαιώνει τη διατήρηση της αποστασιοποιημένης στάσης του» και αναμένεται να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις τρέχουσες διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Παπαδάκης.

Με μήνυμά του προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε: «Αγαπημένοι και αγαπημένες, σας ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης θέλω να γνωρίζετε ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από την δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό».

Την παραίτησή της υπέβαλε επίσης η Ευγενία Κουντούρη, που ήταν του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι παραμένουν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.