Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες – Καταθέτουν τις υπογραφές στήριξης οι υποψήφιοι

Menelaos Myrillas / SOOC

Αύριο το αρμόδιο όργανο, η ΕΔΕΚΑΠ, θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες - Στις 15 Σεπτεμβρίου η Κεντρική Επιτροπή

Στην τελική ευθεία για την εσωκομματική αναμέτρηση του Οκτωβρίου εισέρχονται οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Οι επτά διεκδικητές της ηγεσίας θα πρέπει να καταθέσουν σήμερα τις υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς τους. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος ή τις υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Αύριο το αρμόδιο όργανο, η ΕΔΕΚΑΠ, θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες δίνοντάς τους και επίσημα το χρίσμα.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα με την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα ώστε να διευθετηθούν τα περί ασυμβίβαστου με αιχμή το άρθρο 36 του Καταστατικού του κόμματος. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει συγκεκριμένα πως «όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να θέσει κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του κ. Δούκα.

Θα ακολουθήσει στις 15 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου θα παρουσιαστούν επίσημα οι υποψηφιότητες.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμη:

Χάρης Δούκας: Πολιτικές προτάσεις σε 6 άξονες για το νέο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ