Skip to main content

Το «πραξικόπημα» και ο «ρόλος Παππά»: Πώς ερμηνεύει το μπλοκ Κασσελάκη την καθαίρεσή του από την ηγεσία

SOOC

Κασιμάτη, Αντώναρος, Μωραΐτης, Ακρίτα εξαπολύουν πυρά

Με καταγγελίες περί «πραξικοπήματος» αλλά και με σενάρια περί υπονόμευσης του Στέφανου Κασσελάκη από τον στενό συνεργάτη του, Νίκο Παππά, υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση καθαίρεσής του από τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η βουλευτής Νίνα Κασσιμάτη εξαπέλυσε επίθεση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το όργανο είναι «απονομιμοποιημένο».

«Πέρα από τις διαδικασίες υπάρχει μια ουσία. Ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε διαπράξει το έγκλημα καθοσιώσεως να έχει εκλεγεί χωρίς να είναι “στη γραμμή του κόμματος”. Σήμερα, όργανα τα οποία είναι απονομιμοποιημένα, καθώς δεν ανέλαβαν ποτέ καμία ευθύνη για τη διπλή, συντριπτική ήττα του 2023 — αλλά παραμένουν ισχυρά — ανέλαβαν να «διορθώσουν» το δήθεν λάθος της κοινωνίας. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκρατικός λαός θα απαντήσει» σχολίασε.

Αντώναρος: «Πραξικόπημα διαρκείας»

Για «πραξικόπημα διαρκείας» έκανε λόγο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, και απέδωσε την συντριπτική ήττα του κ. Κασσελάκη σε «περίεργες διαδικασίες». «Με πραξικόπημα διαρκείας ολοκληρώθηκε η πολιτικά πρωτοφανής καθαίρεση του εκλεγμένου με 56% από τη βάση πριν από λιγότερο από ένα χρόνο προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελακη από  την πλειοψηφία ενός πολυκαιρισμένου κομματικού οργάνου» ανέφερε και  Και μάλιστα με διαδικασίες που αποφασίστηκαν με περίεργο τρόπο» ανέφερε και υποστήριξε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ «θίγε άμεσα τη δημοκρατία». «Οι λίγοι, οι καρεκλοκένταυροι που συνιστούν  μια ιδιότυπη νομενκλατούρα που ανησυχεί για τα προνόμια της, ανατρέπουν την απόφαση των πολλών» πρόσθεσε αναπαράγοντας τον ισχυρισμό του ίδιου του κ. Κασσελάκη ότι τη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νομενκλατούρα».

Μωραΐτης: Πρόσωπο-κλειδί της έκπτωσης Κασσελάκη ο Παππάς

Σε διαφορετικό πνεύμα ο δημόσιος υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, χρέωσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Νίκο Παππά. «Το πρόσωπο – κλειδί της έκπτωσης Κασσελάκη είναι ένα: Νίκος Παππάς. Χωρίς αυτόν δε θα είχε περάσει η πρόταση μομφής. Γι’ αυτό χρειάστηκε και η μυστική ψηφοφορία. Για να μπορέσουν οι δικοί του να ψηφίσουν υπέρ. Μεγάλος παίκτης! Respect!» προβάλλοντας το σενάριο υπονόμευσης του κ. Κασσελάκη από το δικό του στρατόπεδο. Να σημειωθεί ότι το σενάριο περί υπονόμευσης του κ. Κασσελάκη από τον Νίκο Παππά αναπαράγεται από χθες μαζικά από ψευδώνυμα προφίλ (τρολ) που στηρίζουν συστηματικά τον κ. Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακρίτα: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη μυστικότητα της ψήφου

Από την πλευρά της η Έλενα Ακρίτα άφησε αιχμές περί παραβίασης της μυστικότητας της ψηφοφορίας, παρά το γεγονός ότι το ίδιο στρατόπεδο Κασσελάκη είχε ταχθεί υπέρ φανερής ψηφοφορίας. «Όταν στήνονται κάλπες, όσοι ψηφίζουν τηλεφωνικά καλούν από …απόκρυψη, για να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας;  Και για να μιλήσουμε σοβαρά, τα εξ αποστάσεως μέλη της ΚΕ δεν δήλωσαν ανοιχτά την ψήφο τους στην εφορευτική επιτροπή; Δύο μέτρα και δυο σταθμά. Όχι;» ανέφερε σε ανάρτησή της.