Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη της ηγεσίας – Ποιοι δηλώνουν «παρόντες», ποιοι ακούγονται έντονα

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS)

Όλα τα πρόσωπα που πιθανολογείται ότι θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - 6 άτομα στο κάδρο

Σε δύο εβδομάδες η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει για να ορίσει ημερομηνία και χρονοδιάγραμμα για το έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα ανοίξουν όλα τα μέλη τα χαρτιά τους. Θα επικυρωθούν οι υποψηφιότητες και θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τις κάλπες.

6 πρόσωπα στο κάδρο

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις κάλπες να στήνονται μέσα στον Νοέμβριο. Ποια ονόματα όμως θα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια;

  1. Μέχρι στιγμής μόνο ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές για νέο αρχηγό.
  2. «Παρών στη διαδικασία δήλωσε πριν από λίγο ο Απόστολος Γκλέτσος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα θελήσει και αυτός να θέσει υποψηφιότητα.
  3. «Παρών» είχε δηλώσει πριν από λίγο διάστημα ο ευρωβουλευτής, Νικόλας Φαραντούρης, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Η οριστική του απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
  4. Την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και η Όλγα Γεροβασίλη. Ήταν εκείνη που είχε βγει μπροστά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης πέταξε το γάντι στους επικριτές του.
  5. Από τα πρόσωπα που θεωρούνται ότι θα μπορούσαν να συσπειρώσουν αρκετά μέλη και φίλους είναι και ο Σωκράτης Φάμελλος, αν και ο ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.
  6. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα και το όνομα του Νίκου Παππά. Μάλιστα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, δέχεται πυρά στα social media για τον ρόλο του στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Δημοσίως ο ίδιος είχε πάντως ταχθεί κατά των εκλογών.

Δείτε πώς φτάσαμε στην πρόταση μομφής και στην εκκίνηση των διαδικασιών για νέες εσωκομματικές εκλογές, εδώ. 

Για άμεση και έγκυρη ενημέρωση στην οθόνη του κινητού σας, επιλέξτε το app της Ναυτεμπορικής.