Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης στη «Ν»: Είναι ψευδές ότι καταρρέει το ΕΣΥ

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει νοσοκομείο στην Ελλάδα που να έχει λιγότερο προσωπικό σήμερα από ό,τι το 2019

«Η προσπάθεια να πούμε ότι ξαφνικά το ΕΣΥ καταρρέει σήμερα είναι ψευδής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο στούντιο της Ναυτεμπορικής στην 88η ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στο μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ (η αμοιβή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%), ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ήταν το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ εδώ και πολλά χρόνια».

«Η ικανοποίηση του αιτήματος από τον πρωθυπουργό είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη του πραγματικού μας ενδιαφέροντος για τη στήριξη του ΕΣΥ» πρόσθεσε. Επεσήμανε, δε, ότι «οι κατηγορίες από τη συμμορία της μιζέριας ότι θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ, αποδεικνύονται στην πράξη ότι είναι αστήρικτες κατηγορίες».

«Δεν υπάρχει νοσοκομείο στην Ελλάδα που να έχει λιγότερο προσωπικό σήμερα από ό,τι το 2019»

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει νοσοκομείο στην Ελλάδα που να έχει λιγότερο προσωπικό σήμερα από ό,τι το 2019. Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «επαρκές δεν είναι το προσωπικό ούτε σήμερα, ούτε το 2019». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «η προσπάθεια να πούμε ότι ξαφνικά το ΕΣΥ καταρρέει σήμερα, είναι ψευδής».

«Αν θέλουμε για πολιτικούς λόγους να χτυπήσουμε τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αδ. Γεωργιάδη και λέμε ότι το ΕΣΥ καταρρέει, το βρίσκω ανήθικο γιατί δημιουργείς στον πληθυσμό μια εύλογη ανησυχία, ακυρώνεις τη δουλειά χιλιάδων υγειονομικών, διογκώνοντας τα πραγματικά προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Άλλο το υπάρχουν προβλήματα, άλλο το ΕΣΥ καταρρέει».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, ότι «αν κρίνει ο γιατρός ότι μια εξέταση είναι επείγουσα, θα την κάνεις ώρα. Αν κρίνει ο γιατρός ότι δεν είναι επείγον, μπορεί να έχει αναμονή και ένα και δύο μήνες. Αυτό όμως δεν έξω από τους διεθνείς μέσους όρους». Όπως πρόσθεσε, σε ό,τι αφορά την αναμονή, «από τη Γερμανία είμαστε χειρότερα, από τη Βρετανία είμαστε καλύτερα».

Επεσήμανε, εξάλλου, πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για στηριχθεί το ΕΣΥ. «Όλα αυτά που κάνουμε είναι μέτρα για να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Γιατί παίρνουμε τα μέτρα αυτά; Γιατί δεν θέλουμε να πουλήσουμε το ΕΣΥ».

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, ανέφερε ότι η απόσταση στα φτηνά φάρμακα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης ήταν τόσο μεγάλη, που πρακτικά οι εταιρείες είχαν αποσύρει τα φάρμακα από την Ελλάδα.