Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι βέβαιες οι νέες κάλπες; Ποιος ο ρόλος του έκτακτου συνεδρίου

SOOC

Τι θα γίνει μετά την πρόταση μομφής

Οι εξελίξεις θα είναι αναμφίβολα ραγδαίες. Αλλά προς ποια κατεύθυνση; Μετά τη σχετικά άνετη επικράτηση της πρότασης μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σημαντικότερου οργάνου του κόμματος και θα πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτο συνέδριο.

Και αυτό είναι το μόνο στοιχείο στο οποίο συμφωνούν τα δύο στρατόπεδα του εσωκομματικού εμφυλίου. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες του Καταστατικού.

Πρώτη αντίδραση Κασσελάκη: Είμαι λυτρωμένος, οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι 2 ερμηνείες

Η πλευρά των 87 που εκκίνησε την πρόταση μομφής, τονίζει ότι μετά τα 163 υπέρ, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον έκπτωτος πρόεδρος. Για αυτό και άλλωστε θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην ΔΕΘ, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Νίκος Παππάς. Αυτό σημαίνει ότι ρόλος του έκτακτου συνεδρίου είναι να ορίσει το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Ορισμένα μέλη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι το έκτακτο συνέδριο θα μπορούσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Δήλωσε ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα γιατί όπως είπε όλος ο κόσμος είδε τον πόλεμο που δεχόταν. Αυτό ίσως σημαίνει ότι θα θελήσει και ο ίδιος να προσφύγει άμεσα στη βάση.

Όλες οι εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής.