Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Οραματίζομαι μία πιο ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση – Από τις αρχές του 2025 η συζήτηση

(Φωτ. Γ.Τ Πρωθυπουργού)

«Τα βασικά ζητήματα που διέπουν τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας δεν είναι στις προθέσεις μου να αποτελέσουν αντικείμενο της αναθεώρησης»

Υπέρ μίας ευρείας Συνταγματικής Αναθεώρησης τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει συντεταγμένα στις αρχές του ερχόμενου έτους.

«Από το 2025 μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Δεν έχω μιλήσει για το θέα αυτό γιατί θέλω να κάνουμε αυτή τη συζήτηση συντεταγμένα και θα μιλήσω αναλυτικά όταν ξεκινήσει η συζήτηση στις αρχές του 2025» απάντησε ερωτηθείς σχετικά.

«Οραματίζομαι μία πιο ευρεία συνταγματική αναθεώρηση και προφανώς έχουμε υποχρέωση από το Σύνταγμα να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων. Μακάρι η αντιπολίτευση, όταν καταφέρει να βρει τον δρόμο της να προσέλθει με έναν τρόπο δημιουργικό όπως είχε γίνει ορισμένες φορές στο παρελθόν» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας – κράτους αρκέστηκε να πει: «Δεν θέλω να μιλήσω αναλυτικά μπορώ όμως να σας πω ότι τα βασικά ζητήματα που διέπουν τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας δεν είναι στις προθέσεις μου να αποτελέσουν αντικείμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ