Skip to main content

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Πώς σχολίασε την απουσία Καραμανλή και Σαμαρά από τη χθεσινή ομιλία

«Όσοι ανησυχούν ας κοιτάξουν σε άλλους χώρους. Η ΝΔ μια χαρά είναι»

Τις δύο ηχηρές απουσίες από τη χθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο κλήθηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έδωσαν το παρών οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

«Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής δεν ήταν παρόντες στη χθεσινή ομιλία. Υπάρχει ζήτημα ενότητας στη ΝΔ;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει:

«Οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα απεριόριστης έκφρασης. Η άποψή τους είναι πάντα σεβαστή. Είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό. Αλλά είμαστε και ένα κόμμα συντεταγμένο. Οι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Σε όσους ανησυχούν για την ενότητα της ΝΔ θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν σε άλλους χώρους. Η ΝΔ μια χαρά είναι».

«Απορρίπτω τη συζήτηση περί δεξιάς στροφής»

Δεχόμενος και δεύτερη ερώτηση για το χάσμα στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και για το εάν τον ενόχλησε η απουσία των δύο πρωθυπουργών, είπε:

«Υπερασπίζομαι τις πολιτικές επιλογές τις οποίες κάνω και θα προσπαθώ να πείσω και την μειοψηφία στο εσωτερικό που διαφωνεί. Απορρίπτω τις συζητήσεις περί δεξιά στροφής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο και στο πρόγραμμα για το οποίο ψηφιστήκαμε. Από την άλλη ακούω και σέβομαι κάθε άποψη. Λογικό είναι μετά από ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το προσδοκώμενο να υπάρχει και μία γκρίνια. Αν υλοποιήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, θα διαψεύσουμε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό».