Skip to main content

ΔΕΘ: Η απάντηση Μητσοτάκη για το εάν θα είναι υποψήφιος το 2027 – Τι είπε για τον εκλογικό νόμο

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/INTIMEE)

«Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη; Δεν σκοπεύω να βγω στη σύνταξη, αλλά...»

Κλειστά θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός σχετικά με το εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ή θα προτιμήσει ένα ευρωπαϊκό πόστο.

«Είμαι πρωθυπουργός, πρόεδρος της ΝΔ και δεν βιάζομαι να βγω στη σύνταξη», σχολίασε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει στη συνέχεια πως το 2027… είναι μακριά.

«Αν το 2027 έχουμε υλοποιήσει αυτά για τα οποία ψηφιστήκαμε το 2023 θα είναι μια καλή κυβέρνηση; Η απάντησή μου είναι θετική. Περιμένετε να δούμε τα επόμενα 3 χρόνια, το 2027 είναι πολύ μακριά. Ζούμε σε ένα απρόοπτο περιβάλλον και είναι λίγο αυτάρεσκο να μιλάω για τον εαυτό μου, είτε να κάνω προβλέψεις για το 2027».

Τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

«Διαψεύστηκαν αυτοί που πίστευαν πριν τις εκλογές του 2023 ότι και τότε ότι η αυτοδυναμία ήταν ανέφικτη ήταν εφικτή και στην κάλπη της απλής αναλογικής με 5 κόμματα στη Βουλή και όχι 9 η ΝΔ θα είχε 170 έδρες.

Σε αυτούς που προβλέπουν ότι στις ερχόμενες εκλογές η αυτοδυναμία με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο είναι άπιαστο όνειρο θα συνιστούσα λίγη υπομονή και ίσως κάποιες χρήσιμες ιστορικές αναφορές για το τι έγινε την προηγούμενη 4ετία».

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού λεπτό προς λεπτό.