Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Σε πολιτική αφασία ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχει εναλλακτική διακυβέρνησης

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή Τύπου, που παραχωρεί στη ΔΕΘ. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ακόμη και η κριτική για τη χθεσινή μου ομιλία ήταν πως αυτά που εξαγγέλθηκαν ήταν λίγα, όχι ότι ήταν λάθος», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται σε φάση πολιτικής αφασίας», σχολίασε, προσθέτοντας πως όλοι περιμένουν βεβαίως να δουν τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορούμε να καθορίσουμε τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης. Είναι καλό για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος να υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη, από αυτή που εκφράζει η κυβέρνηση», κατέληξε.

Τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Αναφερόμενος στα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε:

«Διαψεύστηκαν αυτοί που πίστευαν πριν τις εκλογές του 2023 ότι και τότε ότι η αυτοδυναμία ήταν ανέφικτη ήταν εφικτή και στην κάλπη της απλής αναλογικής με 5 κόμματα στη Βουλή και όχι 9 η ΝΔ θα είχε 170 έδρες.

Σε αυτούς που προβλέπουν ότι στις ερχόμενες εκλογές η αυτοδυναμία με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο είναι άπιαστο όνειρο θα συνιστούσα λίγη υπομονή και ίσως κάποιες χρήσιμες ιστορικές αναφορές για το τι έγινε την προηγούμενη 4ετία».