Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ήττα Κασσελάκη το αποτέλεσμα για μυστική ψηφοφορία – Ενδεικτικό και για την πρόταση μομφής;

Φωτ. INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ Γ.

Το πρωί της Κυριακής η ψηφοφορία - Τι θα δείξει η κάλπη

Με κάλπη θα πραγματοποιηθεί τελικά η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Υπό τις συνθήκες αυτές αποφασίστηκε να λάβει χώρα αύριο, Κυριακή, στις 10:00 με 13:00 το πρωί.

Το στρατόπεδο Κασσελάκη είχε ζητήσει η ψηφοφορία να είναι ονομαστική και φανερή. Το γεγονός ότι υπερίσχυσε η πρόταση των 87 και του Παύλου Πολάκη για μυστική ψηφοφορία, συνιστά μία πρώτη ήττα για τον πρόεδρο του κόμματος.

Συγκεκριμένα 122 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας και 86 υπερ της φανερής, ενώ  4 μέλη δήλωσαν «παρών». Θα είναι το αποτέλεσμα αυτό ενδεικτικό και για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής;

Είναι δύσκολο να πει κανείς. Πολλά θα κριθούν και από το εάν θα γίνει δεκτό να ψηφίσουν τηλεφωνικά όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ή δεν μπορούν να παραστούν για λόγους υγείας. Από την ψηφοφορία επί της διαδικασίας απουσίαζαν 83 μέλη.

Οριακό διαφαίνεται το αποτέλεσμα

Νωρίτερα στελέχη των δύο στρατοπέδων σχολίαζαν πάντως στη Ναυτεμπορική πως εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι οριακό. 

Θυμίζουμε ότι για να περάσει η πρόταση απαιτούνται οι ψήφοι του 50% συν 1 μελών. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι 295 και κατά συνέπεια χρειάζονται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής. Αν αυτό συμβεί, το κόμμα θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές κάλπες. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος σε μία τέτοια περίπτωση έχει δηλώσει ήδη ο Παύλος Πολάκης.

Συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους και με βαριές αλληλοκατηγορίες

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε όσους τον αμφισβητούν, κατηγορώντας τους ότι υπονομεύουν με αυτόν τον τρόπο το κόμμα. Σχολίασε πως δεν κάθεται άνετα στην καρέκλα του γιατί «έχει πολλά μαχαίρια στην πλάτη» και διεμήνυσε πως θα μπει τέλος στον «συνασπισμό των φατριών».

Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεοχαρόπουλος, τον κατηγόρησαν για διχαστικές πρακτικές, απρέπειες και κακίες. Καυστικός και ο Πολάκης, που είπε ότι «είναι καλό παιδί, αλλά δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε δε πως με την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής επικαλύπτει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Μείνετε συντονισμένοι και την Κυριακή για όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.