Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Τα βέλη Κασσελάκη κατά Πολάκη και η απάντηση για τα «lifestyle μασκαριλίκια»

(ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS)

«Ανεβάζεις φωτογραφίες από τα ψαρέματά σου - Μήπως αυτό δεν είναι life style επειδή είναι της 'αντρικής' σχολής;» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την οριστική ρήξη στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη σήμαναν οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άλλοτε σύμμαχοι (σ.σ. ο Π. Πολάκης είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της ανάδειξης του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία) βρίσκονται πλέον αμετάκλητα σε αντίπαλα στρατόπεδα, με τον βουλευτή Χανίων να αφήνει ανοιχτό μάλιστα το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος αν γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επιλέξει το προηγούμενο διάστημα να διατηρήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στον κ. Πολάκη, στη σημερινή του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή εξαπέλυσε βέλη εναντίον του βουλευτή των Χανίων, απαντώντας στις επικρίσεις που είχε διατυπώσει εναντίον του περί lifestyle και προβολής της προσωπικής του ζωής.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λόγους της αναδίπλωσής του στο θέμα της διαγραφής του από την Κ.Ο., απορρίπτοντας παράλληλα τον ισχυρισμό ότι η απόφασή του για την επανένταξη του Παύλου Πολάκη ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού.

«Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι»

«Παύλος Πολάκης, ο άνθρωπος κρίκος στο κόμμα αυτό. Πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα σημαίνει όταν κάνεις σε ένα λάθος να επιμένεις σε αυτό. Εγώ αυτό το σπάω. Ο Παύλος επέδειξε μια μη αποδεκτή συμπεριφορά για βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως θα μπορούσε να τού είχε γίνει σύσταση. Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλε τη διόρθωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη. Ο Παύλος άλλωστε βρισκόταν ήδη σε άλλη τροχιά, είχε πάρει τις αποφάσεις του και το γνώριζα, όμως εγώ έπρεπε να κάνω αυτό που μου επέβαλε η συνείδησή μου και αυτό ήταν η επιστροφή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου – Τέλος ο «συνασπισμός των φραξιών»

«Δεν εκβιάζομαι από κανέναν»

«Παράλληλα πρέπει να τονίσω ότι δεν εκβιάζομαι από κανέναν ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς τον χρόνο των αποφάσεών μου. Η υπόθεση Λινού ήθελε έρευνα και όταν ολοκληρώθηκε έλαβα τις αποφάσεις μου δίκαια» είπε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους εναντίον του Παύλου Πολάκη, αποκρούοντας την κριτική που του είχε ασκήσει περί lifestyle και προβολής της ιδιωτικής του ζωής: «Προσπαθώ μετά τις ευρωεκλογές να διαφυλάξω κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής. Αν κάποιοι προσπαθούν να μου προσάψουν μία φωτογραφία, ένα μενού και μία λίστα γάμου, που διέρρευσαν παρά τη θέλησή μου, ας αντιληφθούν πως δεν τους χωρίζει τίποτε από την Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ.».

«Ανεβάζεις φωτογραφίες από τα ψαρέματά σου – Μήπως αυτό δεν είναι lifestyle επειδή είναι της ‘αντρικής’ σχολής;»

«Επειδή όμως ο Παύλος έκανε μια ανάρτηση που μιλούσε για lifestyle μασκαριλίκια… Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις φωτογραφίες με την οικογένειά σου από τα ψαρέματά σου συνεχώς και καλά κάνεις, επιλογή σου είναι. Μήπως αυτό δεν είναι lifestyle επειδή είναι της ‘αντρικής’ σχολής;» είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

«Εγώ είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα και πάνω από τα 300 μέτρα» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία μομφή προς τον πρώην σύμμαχό του, ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν επιλέγω κατά περίπτωση διότι δεν είναι προσωπική επιλογή, όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου, είναι η ζωή πολλών ανθρώπων και Αριστερά σημαίνει να γιορτάζεις τη μοναδικότητα και με αυτόν τρόπο να φέρνεις ισοτητητα στην κοινωνία. Ας καταλήξουν λοιπόν τι τους ενοχλεί. Είναι το δήθεν life style ή είναι ξένος, το ‘αμερικανικάκι’, ‘ο gay’ αυτός που εργάστηκε στην Goldman Sachs;» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

naftemporiki.gr