Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες ψήφοι χρειάζονται για να περάσει η πρόταση μομφής των 87 κατά Κασσελάκη

Φωτ. INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ Γ.

Την πρόταση στηρίζει και ο Παύλος Πολάκης - Αλλά μπορεί να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων;

Κορυφώνεται ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ομάδα των 87 να καταθέτει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την αλλαγή ηγεσίας. Την πρόταση στηρίζει και ο Παύλος Πολάκης, που δηλώνει «παρών» για την ηγεσία, εφόσον γίνουν εκλογές.

Το επόμενο βήμα τώρα είναι η ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής επί της πρότασης μομφής, την οποία υπογράφουν συνολικά 100 μέλη (δεν περιλαμβάνεται σε αυτά ο κ. Πολάκης). Η ψηφοφορία θα είναι πιθανότατα ονομαστική και θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.

Ο…μαγικός αριθμός

Σύμφωνα με το καταστατικό του Κόμματος, για να περάσει μία πρόταση μομφής κατά του πρόεδρου, απαιτούνται οι ψήφοι του 50% συν 1 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σήμερα (μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις) είναι 295. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση των 87.

Μένει να φανεί εάν μπορεί η εσωκομματική αντιπολίτευση να συγκεντρώσει αυτές τις ψήφους. Ακόμη πάντως και εάν δεν περάσει η πρόταση, ένα οριακό αποτέλεσμα θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις.

Συνεχής ενημέρωση για τα όσα λαμβάνουν χώρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής από το liveblog της Ναυτεμπορικής.