Skip to main content

Πολάκης: Θα είμαι υποψήφιος αν γίνουν εκλογές – Πίστεψα στον Κασσελάκη, αλλά δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο βουλευτής Χανίων σημείωσε ότι στηρίζει την πρόταση μομφής των «87» και τους ζήτησε να μείνουν στο κόμμα

Ζήτημα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Πολάκης κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και με φόντο την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την ομάδα των «87», με 100 υπογραφές.

«Τόσο τον Αλέξη, όσο και τον Στέφανο, τους στήριξα χωρίς καμία προϋπόθεση χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Σε σχέση με την εκτίμησή μου έπεσα έξω. Ο Στέφανος και καλό και φιλότιμο παιδί είναι, και καλές προθέσεις μπορεί να έχει, αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν κάνει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης, ενώ «φωτογράφισε» πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος αν γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης καταλόγισε στον κ. Κασσελάκη ότι «η συνεχόμενη και σε ένα βαθμό εμμονική υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής, των προσωπικών του επιλογών, του πλούτου του, του γούστου του, δυστυχώς σκέπασε από την πρώτη μέρα κάθε προγραμματική θέση του κόμματος. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγονται στην κοινωνία όχι γιατί δεν τις λέμε μόνο με τον τρόπο που τις είπα εγώ πριν, αλλά γιατί καλύπτονται από τον θόρυβο που δημιουργεί ο σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης, ένας θόρυβος που και ο ίδιος επιδιώκει».

«Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στα καλά του, ο Μητσοτάκης δεν θα άντεχε πολύ. Αλλά δεν είναι, όπως δεν είναι και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε το ΠΑΣΟΚ κόβει εισιτήρια» ανέφερε ο κ. Πολάκης. Χαρακτήρισε, δε, αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Έτσι όπως είμαστε, δεν μπορούμε να νικήσουμε. Χρειαζόμαστε επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε.

«Εγώ δεν έχω καμία σχέση με σενάρια κεντροαριστερής διαπλοκής» είπε σε άλλο σημείο, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στην Αθηνά Λινού, χαρακτηρίζοντας στημένο το επεισόδιο που είχε οδηγήσει στη διαγραφή του.

«Ο πολακισμός είναι τιμή μου και καμάρι μου. Ο πολακισμός είναι η ασυμφιλίωτη μάχη με τη διαπλοκή και το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αλλάζει τη ζωή προς όφελος των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Πολάκης.

«Υποψήφιος, αν γίνουν εκλογές – Θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ»

Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση στον κ. Κασσελάκη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές και σημείωσε ότι θα δηλώσει υποψηφιότητα, για να κάνει πράξει όσα έχει πει.

Ζήτησε, δε, από όλους, εφόσον γίνουν εσωκομματικές εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος να δηλώσουν ότι θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω καμία διάθεση να αυτονομηθώ. Με ενδιαφέρει μια υπόθεση κυβερνώσας Αριστεράς» επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης κατά Κασσελάκη: Η υπερπροβολή του κάλυψε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα βέλη Κασσελάκη κατά Πολάκη και η απάντηση για τα «lifestyle μασκαριλίκια»