Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας στη «Ν»: Το 2025 η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

«Εκτιμούμε ότι θα μετακινηθούν περίπου 220.000 συμπολίτες μας»

«Πάντα η ΔΕΘ είναι και μια ευκαιρία κοινωνικής λογοδοσίας. Πριν από έναν χρόνο είχαμε δεσμευτεί ότι το μετρό θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. Κι αυτό θα γίνει, στις 30 Νοεμβρίου του 2024», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο studio της NaftemporikiTV, στην 88η ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι τον Νοέμβριο θα παραδοθούν οι πρώτοι 13 σταθμοί, η βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα παραδοθεί η επέκταση στην Καλαμαριά (5 επιπλέον σταθμοί). Στους σταθμούς θα είναι και ο σταθμός Βενιζέλου, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τις επεκτάσεις του μετρό είτε προς το αεροδρόμιο είτε προς τα δυτικά.

Ο κάθε συρμός χωράει περίπου 450 άτομα. Εκτιμούμε ότι θα μετακινηθούν περίπου 220.000 συμπολίτες μας.

Οι αστικές συγκοινωνίες

«110 ηλεκτρικά λεωφορεία ήδη βρίσκονται στους δρόμους», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας σχετικά με τις συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στην κάμερα της Ναυτεμπορικής έδειξε πώς θα είναι το νέο ενιαίο εισιτήριο που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Το εισιτήριο αυτό θα χρησιμοποιείται για μετρό και αστικές συγκοινωνίες.

«Όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα του Flyover»

«Σήμερα όλοι στην Θεσσαλονίκη βλέπουν ότι τα μέτωπα είναι ενεργά. 250 εργαζόμενοι, 80 βαρέα οχήματα εργάζονται σε όλα τα μέτωπα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες πιστεύουν πως θα είμαστε συνεπείς και το 2027 θα υπάρχει flyover. Επίσης, όλοι συμφωνούν για την αναγκαιότητα αυτού του έργου», δήλωσε ο υπουργός.