Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά τα νέα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανάρτηση του πρωθυπουργού

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο γιο «ενθαρρυντικά νέα».

Σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2024 το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ρυθμός που είναι ο δεύτερος υψηλότερος  στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο εν λόγω διάστημα.

Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. pic.twitter.com/9aRqzF4rR3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 6, 2024

«Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Όμως η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων. Περισσότερα στην αυριανή μου ομιλία στη ΔΕΘ».