Skip to main content

Ν. Φαραντούρης: Το σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος σε περίπτωση εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Βελτιστη δυνατή στη συγκεκριμένη συγκυρία» οι εκλογές, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εσωκομματικής κάλπης δήλωσε πως εξετάζει «πολύ σοβαρά» ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νικόλας Φαραντούρης.

«Επειδή με ρωτάτε σε περίπτωση που γίνουν εκλογές αν θα είμαι υποψήφιος σας απαντάω μάλιστα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega προσθέτοντας πάντως πως «δεν μίλησα ούτε για υποψηφιότητες, ούτε για αρχηγιλίκια, ούτε για προεδριλίκια».

Με φόντο την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φαραντούρης εξέφρασε την εκτίμηση πως η προσφυγή σε νέες εκλογές για την προεδρία θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. «Ερωτώμενος αν η προσφυγή στα μέλη μας θα ήταν μια κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης απήντησα ότι σίγουρα δεν είναι μια ιδανική λύση αλλά είναι μια κάποια λύση ενδεχομένως είναι η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή γιατί τα μέλη μας είναι η ψυχή και η καρδιά του κόμματος. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος με την αγάπη που έχει προς το κόμμα και τα χιλιάδες μέλη και με τη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών θα πρέπει να κάνει κινήσεις εκτόνωσης αυτή τη στιγμή εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω μια καλύτερη εκδοχή από την εμπλοκή των μελών μας στην εκτόνωση της κρίσης» δήλωσε.

«Νομίζω ότι αυτό είναι η πιο αξιοπρεπής λύση εκτόνωσης σε αυτή τη συγκυρία. Δεν το εισηγούμαι ως μια ιδανική λύση, το εισηγούμαι ως τη βελτιστη δυνατή στη συγκεκριμένη συγκυρία» πρόσθεσε.