Skip to main content

Πέθανε ο Σωτήρης Γκίκας, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πατέρας του υφυπουργού Ναυτιλίας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Νέα Δημοκραρία: Άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Σωτήρης Γκίκας, πατέρας του υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην βουλευτή του κόμματος, Αντιστράτηγο ε.α. Σωτήρη Γκίκα» αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρεται στη διαδρομή του εκλιπόντος.

«Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1925 και σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων. Υπηρέτησε 32 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Τιμήθηκε εν πολέμω με 2 χρυσά Αριστεία Ανδρείας και πολλούς πολεμικούς Σταυρούς Γ’ Τάξεως, διαμνημονεύσεις και παράσημα. Διετέλεσε βουλευτής Κερκύρας την περίοδο 1981-1993. Σε όλη την πορεία του ξεχώρισε για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την εργατικότητα και την ακεραιότητά του. Άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του» επισημαίνει η Ν.Δ.

«Στους οικείους του και ιδιαίτερα στον γιο του Στέφανο, σημερινό βουλευτή Κέρκυρας και Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

Το αντίο του υφυπουργού Ναυτιλίας Στ. Γκίκα στον πατέρα του

Με ανάρτησή του ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας, αποχαιρέτησε τον πατέρα του «Ένας από τους τελευταίους εν ζωή Ήρωες του Εθνικού Στρατού στον Εμφύλιο Πόλεμο, με 2 Χρυσά Αριστεία Ανδρείας, αρκετούς Πολεμικούς Σταυρούς Γ’ Τάξεως και πολλές Διαμνημονεύσεις και Παράσημα, ο Στρατηγός και μετέπειτα Βουλευτής Σωτήρης Γκίκας, ο αγαπητός μας πατέρας, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών. Ακόμη και τις τελευταίες 8 εβδομάδες που νοσηλεύθηκε με σοβαρές λοιμώξεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έδωσε μια παλικαρίσια μάχη – κόντρα στις προβλέψεις – που εξέπληξε τους θεράποντες ιατρούς» έγραψε μεταξύ άλλων.

«Τα διδάγματα ζωής που μας άφησε, το ήθος, η αξιοπρέπεια και κυρίως οι Αρχές και οι Αξίες που μας κληροδότησε, θα μας συνοδεύουν για πάντα» σημείωσε στην ανάρτησή του.