Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη για Στ. Κασσελάκη: Να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα με ευθύνη του προέδρου» - Πώς σχολίασε την πρόταση για αλλαγή της ονομασίας του κόμματος

Νέο κάλεσμα στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει πρωτοβουλία για εσωκομματικές κάλπες απηύθυνε η Όλγα Γεροβασίλη, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα.

«Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες όλων μας τηρουμένων των αναλογιών απέναντι στα μεγάλα επίδικα, στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, στην παρούσα φάση. Οι ηγέτες έχουν την ευθύνη να ενώνουν, να διευρύνουν, να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις με θαρραλέες αποφάσεις» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Τα παιχνίδια αντιπερισπασμών, συμψηφισμών, εσωκομματικών ισορροπιών αφενός μας βάζουν σε εσωστρέφεια και σε διχασμούς, αφετέρου αφήνουν παγερά αδιάφορη την ελληνική κοινωνία στην καλύτερη εκδοχή, διότι υπάρχει και η χειρότερη εκδοχή της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Νομίζω ότι ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση σήμερα θέτοντας ο ίδιος τον εαυτό του στην κρίση των μελών» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κοιτάζει τα μέλη, την κοινωνία, διεκδικεί αδιαμεσολάβητη σχέση. Αδιαμεσολάβητη λοιπόν θα είναι μία εκ νέου προσφυγή επαναβεβαίωσης με δική του πρωτοβουλία».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ η ίδια απάντησε: «Οι συμβολισμοί έχουν το ρόλο τους. Το οργανωτικό, το συμβολικό υποκρύπτει και βαθύτερα ιδεολογικά, πολιτικά ζητήματα. Κυρίως με απασχολεί από αυτή την πλευρά. Εκτίμησή μου είναι ότι σήμερα ξετυλίγει μια ατζέντα με την οποία θα πρέπει να κριθεί».

Άσκησε ακόμη σκληρή κριτική στον πρόεδρο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα, συρρικνώνεται διαρκώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα, διχάζεται το κόμμα με ευθύνη του προέδρου. Ο ίδιος το προκαλεί. Αποδίδω την κύρια ευθύνη στον πρόεδρος και στην ηγετική ομάδα».

Ερωητθείσα για εάν η ίδια ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια απάντησε ότι «πάμε βήμα-βήμα».