Skip to main content

Και το όνομα αυτού: Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς – «Ριζοσπαστική», τέλος

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι άλλες καταστατικές αλλαγές που προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Και το όνομα αυτού: Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς. Αυτό προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες ως αντικατάσταση του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικης Αριστερας -Προοδευτική Συμμαχία»  ο Στ. Κασσελάκης, – βγαζοντας την λέξη «ριζοσπαστική», στο πλαίσιο των σαρωτικών αλλαγών που δρομολογεί.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη είχε αρνηθεί ότι στις προθέσεις του ήταν η αλλαγή του ονόματος.

Η αλλαγή του brand ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί άνοιγμα το ρήγματος, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η εισήγηση Κασσελάκη, θα κατατεθεί  στην Επιτροπή Καταστατικού του κόμματος που συνεδριάζει απόψε.

Ο αρχηγός του-προς το παρόν- ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την αλλαγή του ονόματος πρότεινε και άλλες αλλαγές, μεταξύ αυτών και η θέσπιση ασυμβίβαστων για τους βουλευτές

Ειδικότερα εισηγείται: 

  • ασυμβίβαστο της βουλευτικής έδρας με κομματικές θέσεις.
  •  ανώτατο πλαφόν εκλογής για τρεις θητείες εκτός αν ο βουλευτής αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
  • καθορισμός της γραμμής του κόμματος και των ψηφοδελτίων από τα μέλη και περιορισμός της συμμετοχής των βουλευτών και ευρωβουλευτών μόνο στο εθνικό συμβούλιο.

Πέραν της συνεδρίασης της Επιτροπής Καταστατικού, σήμερα συνεδριάζει επίσης και η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα κρίνει την υπόθεση Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με επιστολή του μιλά ήδη για προαποφασισμένη απόφαση διαγραφής.

Αυτό είναι το οργανόγραμμα του… ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη – Οι περιορισμοί

Το επόμενο εσωκομματικό «ραντεβού» θα δοθεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Εκεί, μετά και την επανένταξη Πολάκη στην ΚΟ του κόμματος, θα δοθεί μια σαφέστερη εικόνα για το πώς θα κινηθούν όλες οι πλευρές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο.

Πολάκης: «Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή»

Υπενθυμίζεται, ότι παρά την επιστροφή του, το πώς θα κινηθεί τελικά στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής  ο Παύλος Πολάκης, δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Πολάκης αφού τόνισε πως: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά » προειδοποίησε πως όσοι έστησαν το σκηνικό διαγραφής του, δεν θα  ξεμπερδέψουν μαζί του.

«Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει μία ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξακάθαρο προγραμματικό λόγο που θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή»