Skip to main content

Β. Κεχαγιά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων

Πηγή φωτ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες - Εμείς θα κινηθούμε θεσμικά και με βάση το γράμμα του καταστατικού του κόμματος» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Όλα τα θέματα και όλες οι ενστάσεις θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείσα για τις εσωκομματικές εξελίξεις και τις αντιπολιτευτικές φωνές που θέτουν θέμα ηγεσίας, επισημαίνοντας πάντως πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει να υπάρχει ένα άλλο σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο που εκφράζεται επισήμως από την ηγεσία του κόμματος».

«Όλοι θεσμικά και καταστατικά, αν έχουν κάποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις, μπορούν στην Κεντρική Επιτροπή να τις καταθέσουν, από κει και πέρα όμως, πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάποιο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο διαφωνίας ή κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Πριν από ενάμιση μήνα, η Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποφάσισε τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου και επιπροσθέτως αποφάσισε την επανα-συνεδρίαση της εκ νέου αυτό το Σαββατοκύριακο για να επικυρώσει την εξέλιξη του συνεδρίου και μέσα από αυτή να περάσουν και οι προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές. Σας ερωτώ λοιπόν, τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα -και το ερωτώ είναι ρητορικό και το αντιλαμβάνεστε- ούτως ώστε να έχουμε αυτήν την αναταραχή; Ας πάρουμε λοιπόν αυτές τις απαντήσεις, διότι αν δεν υπάρχει ουσιαστικός ουσιώδης πολιτικός λόγος, πολιτική διαφωνία, ένα άλλο σχέδιο, εν πάσει περιπτώσει, τότε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό την αναγκαιότητα να προχωρήσουν και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς όλες οι αναγκαίες αλλαγές στο κόμμα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κεχαγιά δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία του κ. Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα εξ όσων γνωρίζει η ίδια.

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη και για το αν υπάρχει θέληση μετά τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τον Στέφανο Κασσελάκη να ενταχθεί ξανά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κεχαγιά απάντησε: «Το έχουμε ξαναπεί και το έχει πει και ο Πρόεδρος του κόμματος με σαφήνεια ότι είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική μας Επιτροπή, είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες, από κει και πέρα δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Εμείς θα κινηθούμε θεσμικά και με βάση το γράμμα του καταστατικού του κόμματος».

Για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη ΔΕΘ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα δείξει τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής μόνο. Ακούσατε που έλεγα προηγουμένως ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από ενδιάμεσα μέτρα να ικανοποιήσει, υποτίθεται, τις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό το ξέρουμε όλοι ότι δεν πρόκειται να συμβεί και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που προανέφερα: Δεν τολμάει καν να σκεφτεί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης, ότι μπορεί να υπάρχει και το μέτρο της μείωσης των έμμεσων φόρων, για παράδειγμα μείωσης στο φόρο προστιθέμενης αξίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις νόμου για μείωση του φόρου Προστιθέμενης Αξίας, για μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης και έχει επίσης καταθέσει πρόταση νόμου για το φορολογικό, αξιόπιστη, η οποία έτυχε ευρύτατης αποδοχής από τους κοινωνικούς φορείς, τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία».

«Αυτές τις προτάσεις θα σας παρουσιάσουμε. Όχι όμως μόνο αυτές. Θα υπάρξει μια πλήρης πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, για τη στέγαση, για τη δημόσια υγεία. Θέματα τα οποία ταλανίζουν την κοινωνία. Για τη δημόσια υγεία, όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση ενός τραγικού γεγονότος σε δημόσιο νοσοκομείο ή δημόσια δομή και ο αρμόδιος υπουργός περί άλλα τυρβάζει» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης, ο γρίφος του Πολάκη και τα νέα στρατόπεδα