Skip to main content

Όθων Ηλιόπουλος: Πόσες εκλογές πρέπει να κάνουμε για να παραμείνει πρόεδρος ο Στ. Κασσελάκης;

«Η εσωκομματική αντιπολίτευση δε γίνεται σε ιδεολογική ή θεωρητική βάση αλλά περιορίζεται σε ένα πλαίσιο διαφορετικής τακτικής», είπε.  

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη επανέλαβε ο παραιτηθείς βουλευτής Όθωνας Ηλιόπουλος με συνέντευξή του στο  Action 24.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι  η συνεχής εκλογολογία είναι το αποτέλεσμα της απώλειας της εκλογικής του δύναμης ωστόσο η εσωκομματική αντιπολίτευση δε γίνεται σε ιδεολογική ή θεωρητική βάση αλλά περιορίζεται σε ένα πλαίσιο διαφορετικής τακτικής.

Τον εντυπωσιάζει, είπε, το γεγονός – και η αίσθηση του είναι ότι η άποψή του αυτή ταυτίζεται με την άποψη της κοινωνίας – ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά δεν έχουν κάποια διαφορετική πολιτική πρόταση από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του. Ο Όθων Ηλιόπουλος αναγνώρισε ότι ένα κόμμα δεν μπορεί εύκολα να προχωρήσει όταν ένα σημαντικό τμήμα του αμφισβητεί  την ηγεσία και λυπάται που αυτό γίνεται ανοιχτά και όχι μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος.

Αναρωτήθηκε δε «πόσες φορές χρειάζεται να γίνουν εκλογές για να γίνει αποδεκτός πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης που και εκλέχθηκε δημοκρατικά και δεν αμφισβητήθηκε στο συνέδριο».

Για τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού σημείωσε ότι την εκτιμά και ως φίλη και ως επιστήμονα αλλά και για την ακτιβιστική της δράση αλλά δεν μπορεί ο ίδιος ως μη νομικός  να γνωρίζει αν στο Ινστιτούτο Πρόληψις υπήρξαν νομικές παρατυπίες και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελεγχθεί η λειτουργία του. Είναι εξαιρετικά περίπλοκο και δύσκολο, πρόσθεσε  να έχεις πολιτική δραστηριότητα και να συμμετέχεις παράλληλα στη διαχείριση ενός τέτοιου φορέα επομένως δεν μπορώ να πω αν υπήρξαν παρατυπίες και αν ναι, αν η κα Λινού παρατύπησε ηθελημένα ή μη. Για τον Παύλο Πολάκη ο Όθων Ηλιόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας πως ο ίδιος κατανοεί την αγανάκτηση του Παύλου Πολάκη για τις βρώμικες υποθέσεις τις οποίες φέρνει στο φως αλλά δεν υιοθετεί τη στάση και την εκφορά του λόγου του γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνει το δίκιο του. Ο Παύλος Πολάκης, συμπλήρωσε, έχει πολιτικό λόγο και για τον ίδιο προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την ηθική του ακεραιότητα.