Skip to main content

Ο Κασσελάκης πετάει το γάντι σε Τσίπρα: «Μίλα ανοιχτά»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”»

Εν μέσω του κυκλώνα που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ,  και την  συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8 Σεπτεμβρίου να αποκτά υπαρξιακό χαρακτήρα για το κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης στρέφεται και πάλι, κατά του πρώην πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα.

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News.

«Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για μία ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν να θέσουν επίσημα την πρότασή τους στην επερχόμενη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής» διαμηνύει επίσης προς κάθε ενδιαφερόμενο, την ώρα που ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη θέσει θέμα ηγεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρητικός βουλευτής, επανέφερε το θέμα σήμερα, με μεταμεσονύχτια ανάρτησή του, ενώ είχε ήδη δοθεί η συνέντευξη.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πάντως πως η διαγραφή της Αθηνάς Λινού δεν έγινε λόγω των καταγγελιων Πολάκη. «Δεν υπάρχει καμία κίνηση στρατηγικής πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άλλο, ξεχωριστό θέμα. Δεν διεγράφη γιατί κατήγγειλε την κ. Λινού».

«Νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα -“κουρελού”»

Μιλώντας για την κεντροαριστερά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για σχήμα -“κουρελού”.

«Αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα -“κουρελού”, που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή ένα τμήμα του ακόμα και σήμερα σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς», τόνισε συγκεκριμένα.

Χρ. Σπίρτζης: Προειλημμένη απόφαση η διαγραφή μου

Εντωμεταξύ, με επιστολή προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει την ηγεσία του κόμματος για τακτικισμούς τονίζοντας ότι η διαγραφή του «αποτελεί για τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προειλημμένη απόφαση».

Στην επιστολή του προς την Επιτροπή που συνεδριάζει για το θέμα του την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Σπίρτζης αναφέρει ότι «με την επιλεγείσα τακτική του «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» του Προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται η ΝΔ και μόνο».

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «φράξια» χαρακτηρίζοντας ως παραβίαση του καταστατικού το γεγονός ότι η Επιτροπή αποδέχτηκε την καταγγελία των 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ., ενώ ζητείο να ελεγχθεί ο Στ. Κασσελάκης για τοποθέτησή του σχετικά με το ΝΑΤΟ