Skip to main content

Γεραπετρίτης: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στην αποστολή ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση της Γάζας

«Αναγκαίο η ΕΕ να ηγηθεί ενός ολιστικού προγράμματος παροχής ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και άμαχο πληθυσμό»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τη συντονίστρια του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Σίγκριντ Κάαγκ, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Με ανάρτησή του στο «Χ», το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, ως μεσογειακή χώρα και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει πλήρως την αποστολή του συντονιστή του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Ο κ. Γεραπετρίτης στη συνάντηση επεσήμανε τις πρωτοβουλίες για τη  μεταρρύθμιση θεσμών Παλαιστινιακής Αρχής αλλά και την περίθαλψη τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα στην ΕΕ.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι αναγκαίο η ΕΕ να ηγηθεί ενός ολιστικού προγράμματος παροχής ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά & άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο σημερινό άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, είναι η κρίση στη Μέση Ανατολή – συζήτηση που θα γίνει παρουσία της Σίγκριντ Κάαγκ.