Skip to main content

Ν. Κασιμάτη: Όχι σε εσωκομματικές κάλπες, ο Πολάκης να επιστρέψει στην ΚΟ – Τι είπε για Λινού, Τσαπανίδου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις

«Έχουμε μία δουλειά μόνο ως αξιωματική αντιπολίτευση την αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επεσήμανε η Νίνα Κασιμάτη και υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Open και κληθείσα να σχολιάσει την εκλογή του Νίκου Παππά στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την επισήμανση των 87 ότι ο πρόεδρος έχει χάσει την πλειοψηφία στην ΚΟ, απάντησε: «Οι πλειοψηφίες καταγράφονται την ώρα που πρέπει να καταγραφούν, οι αποφάσεις λαμβάνονται και προχωράμε».

Το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών

Ερωτηθείσα για την πρόταση Γεροβασίλη για εσωκομματικές κάλπες, σημείωσε: Άκουσα με ενδιαφέρον την τοποθέτηση αυτή, μου θύμισε και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν από το Συνέδριο. Η άποψη δοκιμάστηκε στο Συνέδριο και αποδοκιμάστηκε. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος η άποψη. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο κάθε 6 μήνες να ζητούν όσοι διαφωνούν με τον Κασσελάκη την προσφυγή στις κάλπες. Υπογράμμισε δε πως «πρέπει να εστιάσουμε στο να αποδομήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να αποδομούμε τον εαυτό μας». 

Η κ. Τσαπανίδου δεν έπρεπε να λάβει την έδρα

Όσον αφορά στην έδρα που έλαβε η Πόπη Τσαπανίδου μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, σημείωσε. «Η κ. Τσαπανίδου δυστυχώς δεν εξελέγη. Τον Ιούνιο του 2023 βγάλαμε μόνο 3 βουλευτές. Ήταν και είναι προς το συμφέρον του κόμματος η κενή θέση να πληρωθεί από τον πρόεδρο – τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος».

«Κανένα μέλος του κόμματος νομίζω δεν θεωρεί ότι η θέση του μέσα στη Βουλή είναι πιο πολύτιμη από τη θέση του προέδρου του κόμματος. Τιμώ το ήθος και την πορεία της κ. Τσαπανίδου. Την έδρα δεν την έχει κερδίσει, είναι του κόμματος, θεωρώ πως δεν πρέπει να την αποδεχθεί», πρόσθεσε.

Γιατί αποπέμφθηκε η Αθηνά Λινού

Αναφερόμενη στην υπόθεση Λινού, η κ. Κασιμάτη, σχολίασε: «Την ημέρα εκείνη με το ετεροχρονισμένο κλάμα, θεωρώ ότι κακώς δεν συγκράτησε την αντίδρασή της, προκαλώντας μία αχρείαστη εσωκομματική αναταραχή».

Πρόσθεσε ότι έγιναν κάποιες καταγγελίες από τον Παύλο Πολάκη και οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Ουδείς την καταδίκασε, ουδείς λέει ότι είναι ένοχη για κάτι. Αλλά στην πολιτική υπάρχει και άλλη διάσταση».

Έφταιγε η σύμβουλος Γεωργιάδη

Σημείωσε ακόμη ότι σε προσωπικό επίπεδο πιστεύει ότι ο Παύλος Πολάκης πρέπει να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος είναι μέσα στη Βουλή και δεν είναι βουλευτής έχει το καθήκον να κάνει τη δουλειά του και όχι να χλευάζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του έθνους». Σε επισήμανση των δημοσιογράφων, «άρα φταίει η γυναίκα;», απάντησε: «Άρα φταίει η σύμβουλος Γεωργιάδη, που χλεύαζε τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».