Skip to main content

Κασσελάκης για Λίνου: Να παραιτηθεί και να δώσει την έδρα της – Δεν με κάλυψαν οι εξηγήσεις

Πηγή ΙΝΤΙΜΕ, Αποστολοπούλου Βασιλική

Τι είπε για Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη

Αν και έχει εδώ και πολλές ώρες προαναγγελθεί, η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν έχει γίνει ακόμη επισήμως. Και τούτο γιατί της έχει ζητηθεί να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της, όπως έγραψε και νωρίτερα το Naftemporiki.gr.

Ο Στέφανος Κασσελάκης το επιβεβαίωσε μιλώντας στο Mega.

«Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητησει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Προς το παρόν δεν έχει απαντήσει ούτε στο email, ούτε σε μήνυμα στο κινητό, ούτε στο WhatsApp. Αναμένουμε την απάντησή της» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω παραπάνω. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει. Είναι ξεκάθαρο, καλείται να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

«Είχα ενημερώσει τον Σωκράτη Φάμελλο εδώ και έναν μήνα»

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε επίσης αυτό που έλεγαν νωρίτερα και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή είχε γνωστοποιήσει στον Σωκράτη Φάμελλο από τις 24 Ιουλίου την απόφασή του να αλλάξει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος είχε ενημερωθεί για την απόφαση Κασσελάκη από 24 Ιουλίου

«Αν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Διαφορετικές οι περιπτώσεις Λινού – Πολάκη

«Οι υποθέσεις Αθηνάς Λινού και Παύλου Πολάκη είναι πολύ διαφορετικές. Το ζήτημα Πολάκη ήταν θέμα ύφους σε μία κρίσιμη ημέρα, που μιλούσαμε για το θέμα της Attica Bank», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Εξαπέλυσε μάλιστα κριτική κατά του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, που είχε χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «ζήτουλα προσοχής» και τον κάλεσε να ανακαλέσει.

«Οι απαντήσεις Λινού γέννησαν περισσότερες αμφιβολίες»

Παράλληλα σε ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Η διαφάνεια και ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς. Αυτές άλλωστε συνιστούν και ειδοποιό διαφορά μεταξύ της Αριστεράς και του συστήματος Μητσοτάκη.

Σε τέτοια όμως ζητήματα πρέπει κανείς να είναι δίκαιος, να κάνει έρευνα -ακόμη και χρονοβόρα- και όχι να λειτουργεί υπό οποιαδήποτε πίεση ή το βάρος της κοινής γνώμης. Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis. Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής».