Skip to main content

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος είχε ενημερωθεί για την απόφαση Κασσελάκη από 24 Ιουλίου

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η απάντηση της Κουμουνδούρου στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Φάμελλο για την πρόθεσή του να αλλάξει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εδώ και περίπου έναν. μήνα, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η απόφαση είχε γνωστοποιηθεί στον κ. Φάμελλο από τις 24 Ιουλίου και χθες ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει ότι θα την ανακοινώσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τι έχει πει ο Σ. Φάμελλος

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Σωκράτης Φάμελλος έδωσε μία πολύ διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, τονίζοντας ουσιαστικά ότι αιφινιδιάστηκε, αφού έμαθε για την απόφαση λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, στις 11:30 το πρωί της Τρίτης. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχε καμία σύγκρουση το προηγούμενο διάστημα και πως είχαν μάλιστα αρχίσει την προετοιμασία για την παρουσία στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε μαζί του χθες το πρωί για να προετοιμαστούν για τη συνεδρίαση, αλλά του ανέφερε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγή προεδρείου. «Μέχρι τις 11:30 χθες το πρωί δεν είχα καμία γνώση. Για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενημερώθηκα όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα νέα στρατόπεδα στο κόμμα ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι βαθύτατα διχασμένος με τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητάει από την Αθηνά Λινού να παραδώσει την έδρα (θέλοντας προφανώς να κατευνάσει και τον Παύλο Πολάκη) και επιλέγοντας τη μετωπική σύγκρουση με τον Σωκράτη Φάμελλο, αλλά και τους 87.

Κύκλοι των «87» σημείωναν χαρακτηριστικά πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο.», εκτιμώντας ότι τον στηρίζουν μόνο 17 από τους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο απαντούσαν πως ο κ. Κασσελάκης «έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση του κόμματος».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Από την μία πλευρά είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση θα έχει σύμμαχο τον Νίκο Παππά (ο οποίος υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο  ήταν υποψήφιος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και στη συνέχεια στήριξε τον κ. Κασσελάκη).

Από την άλλη είναι οι «87», στους οποίους αρχικά ήταν 7 βουλευτές αλλά μετά και τα χθεσινά γεγονότα φάνηκε πως συνομιλούν και με άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα μετά την «καθαίρεση» Φάμελλου και την αποπομπή Λινού