Skip to main content

Β. Κεχαγιά: Νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην αποφευχθούν – Είχε ενημερωθεί ο Φάμελλος

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Η πρόθεση Κασσελάκης είναι να ενώσει»

«Οι αλλαγές δημιουργούν πικρίες και ρήξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνονται αλλαγές», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο OPEN η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά για όσα συνέβησαν χθες στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου δήλωσε: «Δεν έγινε μέσω zoom αιφνιδιασμός, υπήρξε επικοινωνία και δύο και τρεις φορές, ήταν ενήμερος ο κ. Φάμελλος».

Για τις συνολικές εξελίξεις σχετικά με την αμφισβήτηση της ηγεσίας Κασσελάκη, η κ. Κεχαγιά σημείωσε: «Ακούω πολλά χρόνια ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι εγωκεντρικά. Το “Ο πρόεδρος ελέγχει το κόμμα” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο το “ελέγχω” και άλλο το “μπορώ να διοικήσω”» και προσέθεσε: «Ούτε απόλυτοι κυρίαρχοι υπάρχουν στο κόμμα, ούτε αυτή είναι η επιδίωξη Κασελάκη. Μπορεί να μην αποφευχθεί νέα εκλογική αναμέτρηση, δεν ξέρω τι σκέφτονται άλλα στελέχη, αν θα κάνουν πίσω. Ο ίδιος έχει πει πως δεν θα θέσει θέμα εκλογών, αλλά..».

«Να σοβαρευτούμε»

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η κοινωνία ζητά από εμάς να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι. Δεν μπορούμε να απογοητεύουμε άλλο ούτε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους ψηφοφόρους μας, ούτε τα μέλη μας, ούτε όσους ήθελαν να μας ψηφίσουν αλλά βλέπουν αναξιοπιστία ή φοβούνται βλέποντας όλη αυτή την εσωστρέφεια, ούτε αυτούς που δεν θέλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν βλέπουν κάτι σταθερό και συμπαγές στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το στοίχημα καλούμαστε να το κερδίσουμε και δείξουμε αξιοπιστία», προειδοποίησε η Βούλα Κεχαγιά.

«Η δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε χθες δείχνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στα τάρταρα, σε σχέση με το 41% που πήρε στις εκλογές. Αντί λοιπόν εμείς να καλπάζουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση για να ανατραπεί και να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση, σπαρασσόμεθα. Αυτό πρέπει να τελειώσει», σχολίασε η κ. Κεχαγιά αναφορικά με το απογοητευτικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πρόσφατη δημοσκόπηση.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης και ελέγχει και διοικεί το κόμμα, ως ο Πρόεδρος και ηγέτης του. Δεν υπάρχουν απόλυτοι κυρίαρχοι, ούτε αυτή είναι η επιδίωξή του. Η πρόθεσή του είναι να ενώσει. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη εκλογική διαδικασία, αυτό όμως ίσως και να μην μπορεί να αποφευχθεί. Αν κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη

Σωκράτης Φάμελλος: Αδικαιολόγητη και επιζήμια η απόφαση Κασσελάκη