Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή των κινήσεων Κασσελάκη

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Ενώ οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοινώσεις Κασσελάκη, το πεδίο των οποίων δεν έχει μέχρι στιγμής συνεδριάζει αυτήν την ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται με ορίζοντα την Κεντρική Επιτροπή του το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης εκτιμάται ότι  θα στείλει μήνυμα κατά της εσωστρέφειας, σε μία στιγμή που ούτε τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα ευνοούν ένα τέτοιο κλίμα.

Πράγματι, δημοσκόπηση της Interview που είδε το φως της δημοσιότητας, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με πσοσοτό 8.3%.

Ορκίζεται βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου

Οπως αναμενόταν και η ίδια επιβεβαίωσε σήμερα, η Πόπη Τσαπανίδου θα διαδεχθεί τελικά τον Οθωνα Ηλιόπουλο στην Βουλή.

Σε ανάρτησή της η κυρία Τσαπανίδου ανέφερε τα εξής: «Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή».

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία» πρόσθεσε.

Κείμενο με 870 υπογραφές

Προ της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησε κείμενο με 870 υπογραφές στελεχών και μελών του κόμματος με το οποίο απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής σε ένα «Κίνημα Μελών», μακριά «από πάτρωνες και κομματικούς βαρόνους».

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: «Η προσπάθεια μείωσης και απαξίωσης του κόμματος, του προέδρου και στελεχών με τεράστιες μάχες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από κύκλους – δυστυχώς- εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκει απέναντί της τα δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένα πλέον μέλη του κόμματος».