Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Το μετρό Θεσσαλονίκης παραδίδεται στους πολίτες στις 30 Νοεμβρίου 2024

Φωτ. ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΣΒΑΝΙΑ

Ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός σταθμός μετρό στον κόσμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στους πολίτες την 30ή Νοεμβρίου 2024, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έπειτα από πολλά εγκαίνια που δεν ήταν στην πραγματικότητα εγκαίνια, μουσαμάδες, παρουσιάσεις, αμφισβητήσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί –δεν θα εγκαινιαστεί- στους πολίτες της πόλης την 30η Νοεμβρίου 2024, σε 95 ημέρες από σήμερα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr».

«Ίσως ο πιο εντυπωσιακός σταθμός μετρό στον κόσμο»

Επεσήμανε, δε, ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός σταθμός μετρό στον κόσμο.

«Μιλάμε για ένα μουσείου εντός ενός σταθμού, έχοντας προστατεύσει απόλυτα τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας, με έναν τρόπο που δημιουργεί και μια τεχνογνωσία παγκοσμίως» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Πρόθεσή μας να είναι έτοιμο το FlyOver την Άνοιξη του 2027»

Ως προς τον οδικό άξονα Flyover, τόνισε ότι στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027, πριν τις βουλευτικές εκλογές. «Θα εργαστούμε ώστε το έργο αυτό να γίνει πράξη» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στα θέματα της Υγείας και σημείωσε πως «η Θεσσαλονίκη εντός της επόμενης τετραετίας θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο».

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει περισσότερα έργα για τη Θεσσαλονίκη από ότι αυτή η κυβέρνηση. Και αυτό είναι κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία και τη διστακτικότητα απέναντι σε δεσμεύσεις, τις οποίες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν ακούσει πολλές φορές, πλην όμως η πραγματικότητα ήταν πάντα διαφορετική. Εδώ νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από τις πρακτικές του παρελθόντος, έχουμε αποδείξει ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων», είπε επίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη σημασία της περιφερειακής σύγκλισης που επιτυγχάνεται μέσω της εθνικής στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και υπογράμμισε πως με την Ψηφιακή Πλατφόρμα erga.gov.gr, μέσω της οποίας μπορεί να παρακολουθεί οποιοσδήποτε την πορεία των έργων και τη διαβούλευση διασφαλίζονται η λογοδοσία, η προτεραιοποίηση και η αποτελεσματικότητα.