Skip to main content

Αθηνά Λινού: Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη – «Δεν παίρνω λέξη πίσω», απαντά ο ίδιος

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κλιμακώνεται η κόντρα της Αθηνάς Λινού με τον Παύλο Πολάκη

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη απέστειλε η Αθηνά Λινού, όπως γνωστοποίησε η ίδια σε ανάρτησή της, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά ότι «δεν παίρνω λέξη πίσω».

Στο εξώδικο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «χυδαία αντίδραση» και «ψευδείς κατηγορίες» εις βάρος της από την πλευρά του κ. Πολάκη «που είχαν ως μοναδική αιτία την αποπομπή σας από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενέργεια απολύτως αναγκαία για την κάθαρση του κοινοβουλευτικού έργου και την αποκατάσταση της ομαλότητας στον δημόσιο λόγο».

Η κ. Λινού καταλογίζει στον κ. Πολάκη ότι «οι ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις σας για το πρόσωπό μου και την ΑΜΚΕ PROLEPSIS έχουν έναν και μόνο σκοπό: να παραπλανήσουν, κατά τη γνώριμη τακτική σας, τόσο την κοινή γνώμη όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της PROLEPSIS ώστε να λησμονηθεί στη δημόσια σφαίρα ο λόγος της απομάκρυνσής σας».

Επισημαίνει, δε, ότι «γνωρίζετε πολύ καλά ότι τόσο ο επιστημονικός και δημόσιος βίος μου, όσο και η δράση της ΑΜΚΕ PROLEPSIS υπήρξαν διαχρονικά και είναι απολύτως διαφανείς επί δεκαετίες».

Η κ. Λινού καλεί τον κ. Πολάκη, εντός τριών εργάσιμων ημερών, «να ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές του προς το άτομό της και την ΑΜΚΕ PROLEPSIS».

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνει ότι θα προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάθε χώρα του εξωτερικού, στην οποία έγιναν γνωστές οι εν λόγω αναρτήσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Λινού με το εξώδικο:

Π. Πολάκης: Δεν παίρνω λέξη πίσω

Σε ανάρτηση – απάντηση, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα».

Επεσήμανε, δε, απευθυνόμενος στην κ. Λινού ότι «αυτός που πρέπει να απολογηθεί είστε εσείς και η εταιρεία σας που συνάπτει προγραμματικές που κρύβουν απευθείας ανάθεση, που δίνετε 320.000 ευρώ σε θυγατρική εταιρεία κέτερινγκ με μηδενικούς τζίρους και που μπαίνει μετά σε εκκαθάριση, που πληρώνεστε χωρίς να ελεγχθεί το ένταλμα από τον επίτροπο, που δεν υπάρχουν πουθενά τα στοιχεία των σχολείων και των παιδιών που δώσατε το δεκατιανό κλπ».

«Αν είχαμε εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα θα σας είχαν καλέσει ήδη» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Περιμένω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα και μετά θα κάνω εγώ αυτό που πρέπει».

«Για τις πολιτικές κρίσεις που εκφέρετε μέσα στο εξώδικο σας κ. Λινού θεωρώ πως είναι ανάξιες να απαντηθούν. Του καθενός μας η διαδρομή και η παρουσία, παλαιότερη και πρόσφατη, είναι γνωστή», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ο κ. Πολάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Καλά κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λίνου;;; Όταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου, ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;».