Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Με τηλεδιάσκεψη η αυριανή συνεδρίαση, «ζυγίζει» την εσωκομματική αντιπολίτευση ο Στ. Κασσελάκης

Dimitris Kapantais / SOOC

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. πραγματοποιείται με φόντο τη δίνη ισχυρών αναταράξεων, στην οποία παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέσω τηλεδιάσκεψης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα βρεθούν οργανωτικά θέματα, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση και παρότι κύκλοι της Κουμουνδούρου διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος χαρακτήρας ή τόνος στην αυριανή συνάντηση, εκ των πραγμάτων η συνεδρίαση επέχει και χαρακτήρα βολιδοσκόπησης εκ μέρους του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη του ταραγμένου εσωκομματικού τοπίου.

Στ. Κασσελάκης: Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ – Νοσηρός ο δημόσιος διάλογος

Στην εσωκομματική διαμάχη που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, μεταξύ άλλων.

«Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους. Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν και στελέχη που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το πώς βλέπουν την επόμενη μέρα του κόμματος. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μένει βέβαια να φανεί:

  • Πώς θα κινηθούν οι «87». Υπενθυμίζεται πως οκτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (τα οποία είναι στους «87») αποχώρησαν από την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Πρόκειται για τους: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου. Σε κείμενο εξέφρασαν τις διαφωνίες τους σε μια σειρά θεμάτων και μεταξύ άλλων ανέφεραν «δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το κόμμα μας».
  • Τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης. Απαντώντας στο ερώτημα εάν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ανέφερε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει θα γίνει συντεταγμένα και στα όργανα». Υπενθυμίζεται πως στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Πολάκης μίλησε για «ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά» και σημείωσε «δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό».

Την Παρασκευή η ορκωμοσία του νέου βουλευτή

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Βουλής, θα ενημερωθεί και θεσμικά η Πόπη Τσαπανίδου ότι είναι η πρώτη επιλαχούσα για να καταλάβει την έδρα του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

H παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα θα ανακοινωθεί με την έναρξη της συνεδρίασης στο Σώμα, ενώ το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η κ. Τσαπανίδου, έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας.

 Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: 3 + 1 ερωτήματα για το μέλλον του – Τα πρόσωπα, οι στρατηγικές, οι κρίσιμες ημερομηνίες

Π. Πολάκης: Προαναγγέλλει πρόταση μομφής στον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» δηλώνει ο Φαραντούρης για την ηγεσία του κόμματος